Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Наступні VIII і IX категорії власників землі і землекористувачів у фор­мі № 6-зем - це лісогосподарські і водогосподарські підприємства



До X категорії віднесені: спільні підприємства, міжнародні об'єднання і організації з участю українських, іноземних юридичних та фізичних осіб.

XI категорія, ураховуючи підприємства, що повністю належать іно­земним інвесторам, надає державі через звіт важливу можливість контро­лювати поширення закордонного впливу на окремі регіони національної території.

В останніх горизонтальних рядках форми № 6-зем (І розділ) урахову­ються землі запасу та землі, не надані у власність та постійне користуван­ня в межах населених пунктів (які не надані у тимчасове користування), а також ураховуються землі за межами адміністративно-територіальних одиниць і обчислюються узагальнюючі підсумки.

Облік земель за другою частиною форми № 6-зем, що охоплює землі, в тому числі в межах населених пунктів, майже нічим не відрізняється від наведеного вище, окрім додаткового урахування земель міст, селищ, і сільських населених пунктів.

Отже, потрібно підкреслити, що основний обліковий документ - звіт про зайнятість земель численними категоріями землекористувачів і вико­ристання ними національної території, складаючись з кількох десятків ве­ликоформатних сторінок, більш ніж із сотні горизонтальних рядків і вісім­десят однієї вертикальної графи, справляє враження величезної маси да­них, якою важко оволодіти.

Зрозуміло, сприймати цей документ у цілісному вигляді, через його обсяг досить складно, особливо це стосується початкової стадії ознайом­лення. Тому із методичних міркувань доцільно скоротити кількість рядків і граф офіційного звіту, об'єднавши їх за узагальнюючими ознаками, і в результаті отримати спрощений навчальний варіант форми звіту, який бу­де ураховувати наявність земель та їх розподіл за основними категоріями власників землі і землекористувачів по зведених групах земельних угідь.

Форма № 2-зем "Звіт про землі, які перебувають у власності і користуванні"

Звіт за формою N 2-зем складається за станом на 01.01 і на 01.07 кожного року і включає два розділи - землі, які входять до адміністративно-територіальних одиниць та у тому числі - у межах населених пунктів.

У формі N 2-зем розподіл за рядками відповідає формі N 6-зем.

Порядок їх розробки і здачі.

Визначивши деякі особливості в урахуванні земель, залежно від їх ці­льового призначення і способу фактичного використання, розглянемо практичну сторону кількісного обліку земель.

Основними документами такого обліку є звіти, формами: № 2-зем, № 6-зем, № 6а-зем, № 6б-зем, які подаються щорічно станом на 1 січня і 1 липня.

Для того, щоб забезпечити своєчасне надходження і опе­ративне використання інформації, передбачається чітко визначений поря­док виготовлення і подання звітної документації в декілька етапів: І - до 10 січня і 5 липня; II - до 5 лютого і 15 липня; III - до 25 лютого і 25 лип­ня; IV - до 25 березня і 5 серпня.

На 1-му етапі, інженери-землевпорядники сіл, селищ, міських і район­них управлінь земельних ресурсів передають звітну облікову документа­цію за встановленими формами - сільським, селищним, міським (в містах районного підпорядкування) радам народних депутатів, а також міським і районним відділенням земельних ресурсів.

На II етапі інженери-землевпорядники районів (міст республіканського підпорядкування) і районні (міські) відділення (управління) земельних ресурсів надсилають документацію районним радам, районним державним адміністраціям, обласним управлінням земельних ресурсів.

На III етапі обласні управління земельних ресурсів направляють; доку­ментацію Державному Комітету України по земельних ресурсах.

На IV етапі Державний Комітет, виходячи з отриманих матеріалів, опрацьовує Національний Звіт, що відбиває стан використання земельних ресурсів, який направляє до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, в Адміністрацію Президента, в Державний Комітет статистики.

Звітна документація за всіма формами виконується у двох розділах:





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 489 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...