Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Універсальний лабораторний комплекс ТАК-SHS



Універсальний лабораторний комплекс ТАК-SHS

для дослідження системи автоматичного керування

доц.. Шпіт Сергій Васильович

Універсальний лабораторний комплекс ТАК-SHS призначається для дослідження систем автоматичного керування. ТАК-SHS побудовано на принципі використання векторно-матричної моделі вивчаємої системи, яка автоматично розраховується на основі спеціалізованого алгоритму SHS по структурної схемі, що будується безпосередньо на екрані монітору. Лабораторний стенд забезпечує дослідження лінійних і не лінійних (стаціонарних та нестаціонарних) систем автоматичного керування, як неперервних так і дискретних, при детермінованих та випадкових впливах.

Порядок роботи з ТАК-SHS комплексом

!. Завантаження ТАК-SHS

Знаходимо на робочому столі папку Т_А_К. Обираємо курсором папку і натискуємо ліву кнопку миші два рази, На екрані дисплею з’являється ь загальний опис папки, Обираємо курсором ТАК-SHS та відкриваємо лабораторний комплекс на екрані дисплею.

Основний елемент ТАК-SHS - головне вікно, до якого входить панель меню елементів та керування, та поле графічної частини, на якому виконується побудова структурної схеми системи, яка підлягає дослідженню. Головне меню містить у собі опції - основні задачі з переліком своїх власних опції або пунктів меню – під задач.

Головна панель ТАК-SHS містить у собі меню елементів та опції керування

Для створення папки, у яку будуть записуватися всі результати дослідження, виконується така послідовність дії: у робочій області натискаємо праву кнопку миші

І обираємо «Создать – Папку», у результаті з’являється нова папка, який присвоюється своє призвище і відкриваємо її. У текстовому вікні «Имя файла» діалогового вікна «Сохранение» набираємо ім’я, яке присвоїли схемі. Натискаємо кнопку “ Сохранить “. У результаті отримуємо вікно, яке вказує на шлях зберігання схеми.

Опції головного меню:





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 258 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...