Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реферат. На тему : Діяльність ломбардів Украни



З предмету «Операції банківських та небанківських фінансових установ»

На тему: Діяльність ломбардів Украни

Виконав

Студент 4 курсу

6 групи, спец. 6508/1

кредитно-економічного факультету

Лі Р.Р.

Перевірила

Охрименко І.Б.

Київ-2014


Вступ

Сутність ломбардної діяльності на ринку фінансових послуг

Правовий статус ломбардів. Специфічні риси порядку створення та реєстрації ломбардів

Інформація про стан і розвиток ломбардів України за останні роки.

Висновки

Перелік Літературних Джерел


Вступ

Трансформація економічної системи будь-якої країни передбачає інституціоналізацію та одночасно розбудову кредитної системи. Нині кредитний сектор України представлений переважно банківською системою, що є порівняно розвиненою. Інша ж структурна складова - небанківські фінансово-кредитні установи - почала активно розвиватися не так давно. Але вони можуть зайняти певні ніші на ринку і надавати ряд послуг, що їх не надають банки, створюючи тим самим їм конкуренцію, поліпшуюючи функціонування не тільки кредитної системи, а й національної економіки загалом. Тому актуальним є дослідження особливостей діяльності ломбардної діяльності на ринку фінансових послуг.

Ломбарди займають особливе місце у житті суспільства,адже тільки такі мобільні та гнучкі за своєю природою установи можуть задовольнити основні вимоги та потреби споживачів та своїх клієнтів.

Зарубіжний досвід свідчить про те, що розвиток, а також належне функціонування таких фінансових установ як ломбарди, підвищує стабільність фінансових систем країн.

Варто зауважити, що послуги ломбардів користуються попитом впродовж останніх років у всьому світі, включаючи такі економічно розвинені країни, як США, Велика Британія, Швеція, Австралія, Німеччина та ін. [7, c. 84-87].

Необхідно приділити особливу увагу працям науковців, які досліджували питання діяльності ломбардів: Абакуменко О.В., Данилович С. В. «Позиціонування ломбардів на ринку фінансових послуг», Обушна О.М. «Зарубіжний досвід розвитку ломбардних послуг», Бутенко К. «Філософія про ломбардство.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 775 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...