Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Копіювання і вставка блоку



Після того, як блок відзначений, його можна копіювати і вставляти в будь-яку частину свого документа. Для цього потрібно зробити наступне

1) Відзначити блок.

2) Виконати команду Виправлення - Копіювати одним зі способів. Копія відзначеного блоку переміщується в буфер обміну.

3) Перемістити курсор туди, куди маєш намір скопіювати блок.

4) Виконати команду Виправлення - Вставити.

Переміщення блоку

1) Відзначте блок тексту, що ви хочете перемістити (вирізувати).

2) Виберіть команду Виправлення - Вирізувати.

3) Переведіть курсор туди, куди повинний бути вставлений блок.

4) Виберіть команду Виправлення - Вставити.

Видалення блоку

1) Відзначити блок.

2) Натиснути клавішу Delete

Блок можна відновити за допомогою команди Виправлення - Скасувати.

Збереження і завантаження документа

У редакторі Word передбачена можливість збереження активного документа, тобто документа, з яким у даний момент ведеться робота, поза залежністю від того, чи є він знову створеним чи ні. Існує можливість збереження усіх відкритих документів одночасно. Крім того, можна зберегти копію активного документа під іншим ім'ям і в іншім місці.

Рис 6. Вікно збереження документа

Для цього виберіть меню Файл і в ньому підміню Зберегти або Зберегти як (у другому випадку відредагований документ зберігається у файлі з новим ім'ям) у діалоговому вікні, що відкрилося, вказати ім'я файлу та папку. Зверніть увагу на те, що якщо ви раніше працювали з файлом і вказували його ім'я раніше, те при виборі підміню Зберегти вам нічого не доведеться заповнювати, тому що відредагований документ перезапишеться у файл зі старим ім'ям.

Операція Зберегти адекватна натисканню клавіш Ctrl+S.

Діалогове вікно Відкриття документа Word дозволяє відкривати документи. Можна відкривати документи, що зберігаються на твердому диску або дискеті. Операція Відкрити адекватна натисканню клавіш Ctrl+0.

Для того, щоб у вікні Відкриття документа були представлені не тільки документи Word, але і всі інші файли, в списку Тип Файлу потрібно установити всі файли.

Дуже може бути, що редактор не зможе розпізнати тип файлу, створеного в іншому додатку. Тоді при відкритті такого документа ви побачите на екрані вікно. Виберіть формат файлу, що ви збираєтеся завантажити, і натисніть кнопку ОК.

Длястворення нового документа в меню Файл виберіть команду Створити.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 174 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...