Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Безпека банківської діяльності: поняття, мета і завдання



Основна мета − профілактика нервової системи, оздоровлення організму, підтримання позитивного емоційного стану психіки дитини. В цей день забезпечується знаходження дитини весь час на свіжому повітрі, на природі. В цей час з дітьми не проводять навчальні форми роботи, що потребують інтелектуального навантаження. Діти грають в улюблені ігри, слухають музику, спілкуються один з одним.

Проводяться не рідше одного разу на квартал.

Контрольні питання

1. Які завдання ви будете розв’язувати, організуючи фізкультхвилинки і фізкультпаузи?

2. Які найсуттєвіші моменти організації годин здоров'я?

3. Яким фізичним вправам надаватиме перевагу, організовуючи години здоров'я?

4. Що ви вважаєте головним в організації занять у групах подовженого дня?

Лекція 1. Теоретичні основи безпеки банківської діяльності в Україні

1.1. Безпека банківської діяльності: поняття, мета і завдання.

1.2. Система безпеки банківської діяльності.

1.3. Правові аспекти формування економічної безпеки банківської діяльності в Україні.

Безпека банківської діяльності: поняття, мета і завдання

Економічна безпека являє собою стан економіки кредитної організації (банку), необхідний і достатній для реалізації цільової функції, самостійного, стійкого і прогресивного розвитку, збереження стану стабільності в умовах дії внутрішніх і зовнішніх дестабілізуючих факторів (O.A. Бочаров).

Економічна безпека банку - це стан, за якого забезпечується стабільність його функціонування, фінансова рівновага і регулярне одержання прибутку, можливість досягнення поставлених цілей і виконання завдань, здатність до подальшого розвитку й удосконалення (М.В. Матвєєв).

Економічна безпека банку - це стан, що характеризується його здатністю нормально функціонувати для досягнення своїх цілей за існуючих зовнішніх умов і їх змін у визначених межах (В.Ф. Гапоненко, A.A. Безпалько та A.C. Власков).

Отже, основний критерій забезпечення безпеки об'єкта - це досягнення мети. Вибраний він не випадково. Будь-яка комерційна структура створюється для досягнення визначеної мети. Крім того, визначені критерії та умови досягнення економічної безпеки - це забезпечення нормального функціонування суб'єкта господарювання при існуванні зовнішніх і внутрішніх дестабілізуючих факторів.

Разом з тим, поняття «економічна безпека», пов'язане з такими категоріями, як «розвиток» і «стабільність». Розвиток - один з компонентів і умов забезпечення економічної безпеки. Якщо в економічному плані банк чи підприємство не досягає розвитку, то у нього скорочуються можливості до виживання, протидії внутрішнім і зовнішнім загрозам. Тобто економічний розвиток банку забезпечує його стійкість на ринку – одну зі складових економічної безпеки.

Стабільність банку - це здатність зберігати свій стан навіть у разі непередбачених фінансових втрат. Рівень стабільності банку визначається максимальним або допустимим рівнем непередбачених втрат, за якого ще зберігається стан нормального функціонування, але в разі перевищення якого може настати банкрутство банку.

З позиції різних агентів ринку економічна безпека банку є комплексним відображенням ступеню його надійності як партнера у будь-яких економічних відносинах за певний проміжок часу. З позиції самого банку під економічною безпекою слід розуміти захищеність його потенціалу від негативної дії зовнішніх і внутрішніх чинників, прямих чи непрямих загроз, а також здатність суб'єкта до відтворення.

Комплексне визначення поняття безпеки банківської діяльності наведене на рис. 1.1.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 698 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...