Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вивчалася робота кардіологічних кабінетів поліклінік м. С. Визначне одиницю спостереження



1. Кардіологічний кабінет

2. Кожен випадок кардіологічної патології

3. Кожен випадок звертання в даний кабінет

4. Кожен вид результату серцево-судинних захворювань

З метою вивчення закономірностей захворюваності з тимчасовою втратою працездатності лікарів-хірургів міської клінічної лікарні №1 м. Р. за 5 років, із загальної кількості лікарів 2-х статей і різного віку було зареєстровано 1200 випадків захворювань. Що в даному дослідженні є одиницею обліку?

1. Випадок непрацездатності

2. Лікар-хірург

3. Лікарня №1

4. Вік і стать

В регіоні Д. відмічається зростання летальності від інфаркту міокарда. Ситуація вимагає оцінки ефективності надання медичної допомоги цим хворим. Визначте одиницю спостереження.

1. Випадок госпіталізації у кардіологічний стаціонар з приводу інфаркту міокарда

2. Кардіологічний диспансер

3. Своєчасність звертання за медичною допомогою в кардіологічний стаціонар

4. Укомплектованість лікарями-кардіологами

При вивченні впливу недостатності вмісту йоду в навколишньому середовищі на рівень поширеності ендемічного зобу серед населення, було доведено, що захворюваність на зоб зростає при зниженні вмісту йоду в ґрунті та воді. Яким видом облікових ознак є захворюваність на ендемічний зоб?

1. Атрибутивною, результативною

2. Кількісною

3. Атрибутивною, факторіальною

4. Жодна відповідь не є вірною

Серед робітників заводу синтетичних смол двох статей і різного віку вивчався рівень професійної захворюваності. До якого виду облікових ознак відноситься нозологічна форма професійного захворювання?

1. Атрибутивні

2. Факторіальні

3. Кількісні

4. Результативні

При вивченні рівня фізичного розвитку дітей віком від 1-го до 18 років двох статей, було зареєстровано 10% дітей з відхиленнями маси тіла і 20% - з відхиленнями росту. Вкажіть, які облікові ознаки взяті при даному дослідженні є атрибутивними?

1. Стать

2. Зріст

3. Маса

4. Вік

При вивченні рівня диспансеризації осіб хворих на гіпертонічну хворобу двох статей і різного віку, встановлено, що поширеність гіпертонічної хвороби вища серед жіночого населення віком 40-50 років, ніж серед відповідної вікової категорії чоловіків. Вкажіть кількісну облікову ознаку притаманну для одиниці спостереження.

1. Вік

2. Стать

3. Гіпертонічна хвороба

4. Диспансеризована особа





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1002 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...