Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

РОЗДІЛ 2



Пән бойынша интегралды бағаны дайындау және рейтингті санау әдісі ҚММУ-де 2011-2012 оқу жылында бекітілген рейтингтік жүйесіне сәйкес толтырылады («студенттердің үлгерімін бағалаудың рейтингтік жүйесі туралы ереже» Қарағанды, 2011. қараңыз).


РОЗДІЛ 2

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДІЯЛЬНОСТІ СТОВ «УДАЙ-АГРО»

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Удай-Агро» знаходиться в Лубенському районі Полтавської області – с. Духове.

СТОВ «Удай-Агро» розташований у східній частині села Духове. Розташування його дуже вигідне, тому що в 30 км. знаходиться районний центр – м. Лубни, де знаходиться залізнична станція, а на відстані 5 км. від села Духове проходить автодорога міжнародного призначення «Київ-Харків». Таке вигідне розташування дає можливість отримання додаткових матеріальних цінностей, робочої сили, а це значно сприяє на економіку підприємства.

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю СТОВ «Удай Агро» створена у відповідності з Законом України, що регулює створення та діяльність господарських товариств та діє відповідно до Статуту (додаток А) і Законів України. Товариство є юридичною особою у відповідності з чинним законодавством України, має відокремлене майно, самостійний баланс, розрахунковий та інші рахунки в банках. Установчими товариствами можуть бути юридичні та фізичні особи. Товариство має печатку із своєю назвою, має емблему, штамп, фірмові бланки, знак для товарів та послуг, а також іншу атрибутику. Товариство для досягнення мети своєї статутної діяльності має право від свого імені укладати договори та угоди, які не заборонені чинним законодавством України, набувати майнові та інші немайнові права та нести обов’язки, бути відповідачем та позивачем у суді та господарському суді. У своїй діяльності товариство керується законодавчими актами, які діють на території України та Статутом.

Метою діяльності товариство є отримання прибутку та наступний його розподіл між учасниками товариства в порядку, визначеному Статутом та законодавством України.

СТОВ «Удай-Агро» має свій ринок збуту продукції, тобто має певне коло споживачів, до яких входять:

1. ТОВ «Пирятин зерно продукт».

2. СФГ «Нектар».

3. ЗАТ «Посулля».

4. ТОВ «Антарес плюс».

5. ЗАТ «Лазірківський елеватор».

6. ДП ДАК «Хліб України»Лубенський НОЗ.

7. ТОВ «Наука елеватор».

8. ПІІ «Сєрна».

9. ТОВ «Амако Україна».

Управління товариством здійснює його керівник, він засновник, він же являється власником на 75 відсотків. Підприємство самостійно вирішує питання стосовно діяльності підприємства. Організаційну структуру СТОВ «Удай-Агро» можна побачити на рис. 2.1.

Рис. 2.1. Організаційна структура СТОВ «Удай-Агро»

Організаційна структура товариства свідчить про те, що в товаристві працює добре відлагодженний колектив фахівців, але надто він завеликий як на 23 працюючих робітників у виробництві. Персонал товариства складають всі громадяни які на підставі трудових договорів, а також інших форм, що регулюють трудові відносини, беруть участь в діяльності товариства. Повноваження персоналу товариства в сфері самоврядування визначається чинним законодавством України. Товариство самостійно розробляє та затверджує штатний розклад, визначає ставки, форми та системи оплати праці. Порядок оплати праці та соціального захисту товариства визначається відповідно до чинного законодавства України.

Проаналізуємо показники діяльності товариства в табл. 2.1. Показники проаналізовані відповідно до звітності за останні три роки відповідно додатків Б,В, Г.

Таблиця 2.1





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 397 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...