Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Л. А. Дудко



ПОЛІТОЛОГІЯ

Методичні рекомендації

Для студентів заочної форми навчання

Рік


ЗМІСТ

Вступ 3

Навчальна програма з дисципліни «Політологія» 4

Порядок виконання контрольної роботи та вимоги до її оформлення 13

Варіанти контрольних робіт 14

Питання для контрольної роботи 14

Питання, що виносяться на ПМК 15

Розподіл балів, які отримують студенти заочної форми навчання 17

Шкала оцінювання: національна та ЄКТС 17

Список рекомендованої літератури 18

Додаток А 19


Вступ

«Політологія» є обов’язковою навчальною дисципліною. Програма складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030509 «Облік і аудит», 6.030507 «Маркетинг». На вивчення навчальної дисципліни відводиться 144 години/ 3 кредити ЄКТС/ 2,7 національних кредити. Форма підсумкового контролю – ПМК.

Мета курсу полягає у формуванні системи знань з питань сучасної політичної системи суспільства, політичної свідомості і демократичної політичної культури, необхідних навичок політичної діяльності, наукових уявлень про основні проблеми політики як складного соціального явища, розвиток творчого мислення студентів, їхнього уміння самостійно аналізувати суть політичних явищ і процесів, що відбуваються як у межах України, так і на міжнародному рівні.

Основними завданнями є вивчення сутності, теорії та методології політології як науки; розвиток здібностей розуміння політичних відносин і процесів; набуття навичок і вмінь практичного застосування теоретичних, прикладних та інструментальних компонентів політологічного знання; аналіз міжнародного політичного життя, геополітичного становища і політичних процесів в Україні, її місця, статусу і відповідальності у сучасному політичному світі; надання студентам науково обґрунтованих знань з актуальних політичних проблем, формування в них здатності самостійно, критично аналізувати політичні процеси; сприяння оволодінню основами політичної культури.

Предметом політології є такі феномени, як політична система, держава, державний устрій, влада, владні відносини, політичні партії та громадсько-політичні організації й рухи, політична діяльність, політична свідомість, політична культура, ідеологія та ін.






Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...