Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А, Б, В, Г, Д, Е, Є



Задача 1. Середньоспискова чисельність штатних працівників – 200 чол., фонд їх зарплати за місяць – 50 тис.грн. Надомникам та робітникам, що працюють за договірним підрядом, нараховане 1000 грн. зарплати. Визначити чисельність усього персоналу підприємства в еквівалентні повної зайнятості.

Задача 2. Маємо наступні дані про економічну активність населення України віком 15-70 років за статтю у 2009 році (тис.чол.)

Зайняте населення  
жінки 9974,3
чоловіки 10217,2
Безробітне населення  
жінки 786,8
чоловіки 1172,0
Економічно неактивне населення  
жінки 7753,4
чоловіки 5069,6

Визначити коефіцієнти економічної активності, зайнятості, безробіття, економічної неактивності загальні та за статтю.

Задача 3. На основі наведених даних розрахувати індекси заробітної плати змінного, фіксованого складу та структурних зрушень:

Спеціальність робітників Середньоспискова чисельність, чол. Середня місячна зарплата,грн.
у базовому періоді у звітному періоді у базовому періоді у звітному періоді
Слюсарі        
Ковалі        
Токарі        

Задача 4. В місті на початок року проживало 502 тис.чол. Протягом року народилося 4,8 тис.чол., померло 6,8 тис.чол., прибуло на постійне проживання 3,5 тис.чол., вибуло до інших населених пунктів на постійне проживання 2,1 тис.чол.

Визначити коефіцієнти народжуваності; смертності; природного приросту населення; прибуття; вибуття; механічного приросту населення; загального приросту населення; перспективну чисельність населення через два роки.

Задача 5. Повна вартість основних засобів на початок року становила 120 млн.грн. Протягом року введено нових засобів на суму 40 млн.грн.. Вибуло за рік основних засобів з врахуванням зносу на суму 5 млн.грн..(їх повна вартість становила 24 млн.грн.). Знос основних засобів на початок року – 18 %.

Визначте повну і залишкову вартість основних засобів на кінець року, коефіцієнти руху і стану основних засобів.

Задача 6. На основі наведених даних визначити відхилення рівня рентабельності в звітному періоді у порівнянні з базовим:

а) загальне;

б) за рахунок зміни маси прибутку;

в) зміни вартості основних виробничих засобів;

г)зміни вартості нормативних оборотних коштів.

Показник, тис.грн. Періоди
Базовий Звітний
Прибуток    
Середня річна вартість основних виробничих засобів    
Середня річна вартість нормованих оборотних коштів    

Задача 7. На основі наведених нижче даних про розподіл населення України у 2009 році за рівнем середньодушових сукупних доходів охарактеризувати ступінь диференціації доходів населення за допомогою коефіцієнта Лоренца.





Дата публикования: 2014-12-10; Прочитано: 134 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...