Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Полiтична система



Австралія - конституційна монархія, федеральна держава у складі Співдружності, на чолі з Великобританією. Діє Конституція, ухвалена 9 липня 1900 р. Набрала чинності 1 січня 1901 р., з наступними змінами і доповненнями.

Глава держави - королева Великобританії ЄЛИЗАВЕТА II (Elizabeth the Second), представлена генерал-губернатором, якого призначають за рекомендацією австралійського уряду. При генерал-губернаторі є консультативний орган - Федеральна виконавча рада (Federal Executive Council), члени якої призначаються генерал-губернатором.
Генерал-губернатор - Квентін БРАЙС (Quentin Bryce, жін.). Приведена до присяги 5 вересня 2008 р.

Законодавча влада належить федеральному парламенту (Federal Parliamentу) складі королеви, представленої генерал-губернатором, сенату в складі 76 сенаторів і палати представників у складі 150 депутатів. 72 члени сенату обираються загальним голосуванням на 6 років (по 12 сенаторів від кожного штату). Половина складу сенату від штатів оновлюється кожні 3 роки. 4 сенатори (по 2 від територій) обираються загальним голосуванням строком на три роки. Палата представників обирається шляхом загального прямого голосування строком на 3 роки. Кількість депутатів, які обираються в кожному штаті, визначається пропорційно кількості населення відповідного штату, але не повинно бути менше 5 осіб. Від Північної території в палату представників обирається один представник, від Австралійської столичної території - два представника.
Cенат - The Senate, оновлений на половину 21 серпня 2010 р. Голова - Джон ХОГГ (John Hong).
Палата представників - The House of Representatives, обрана 21 серпня 2010 р. Сікер - Анна БЕРК (Anna Burke, жін.).

Виконавча влада належить королеві в особі генерал-губернатора і уряду на чолі з прем'єр-міністром. Міністри повинні бути членами парламенту. Вони також є членами Виконавчої ради за посадою. Урядсформований 11 вересня 2010 р.
Прем`єр-міністр Австралії - Джулія ГІЛЛАРД (Julia Gillard, жін.).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...