Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виступ рецензента



Під час виступу рецензент доводить до відома членів ДЕК основні положення своєї письмової рецензії[1]. При цьому він конкретно вказує на позитиви сторони і недоліки дипломної роботи. Обов'язковими у виступі рецензента повинні бути висновки щодо доповіді студента на засіданні ДЕК та його відповідей на поставлені питання - перш за все, з позиції їх впливу на оцінку дипломної роботи.

Виступ рецензента має завершуватись рекомендацією членам ДЕК щодо конкретної оцінки дипломної роботи. Як правило, така рекомендація не повинна мати альтернативного характеру.

Рецензент пропонує оцінити дипломну роботу однією з оцінок: відмінно, добре, задовільно, незадовільно.

5.4. Виступи інших осіб.

Крім рецензента, на засіданні ДЕК може виступати керівник дипломної роботи, а з дозволу голови (головуючого на засіданні) ДЕК інші особи - керівник переддипломної практики студента, керівник наукового студентського гуртка чи проблемної групи, член ДЕК, тощо.

У своїх виступах вони можуть зупинитися на окремих позитивних чи негативних моментах дипломної роботи, вказати на її наукову цінність чи недоліки, звернути увагу на особливості, які мали місце під час написання дипломної роботи та її захисту на засіданні ДЕК.

Завершуватись такі виступи повинні конкретними пропозиціями про врахування при остаточній оцінці дипломної роботи тих чи інших "особливих моментів" щодо написання дипломної роботи чи її захисту.

Виступи на засіданні ДЕК інших осіб надають членам ДЕК більш повну інформацію про індивідуальні особливості написання та захисту дипломної роботи, допомагають визначити позицію щодо можливості врахування цих особливостей при остаточній оцінці дипломної роботи.

5.5. Відповіді студента на зауваження рецензента та інших осіб.

Як правило, свій виступ студент має почати з подяки керівникові дипломної роботи, рецензентові та іншим особам, які сприяли її написанню та захисту.

Відповідаючи, студент повинен чітко визначити свою позицію по суті зроблених йому зауважень. Для цього він має провести певне узагальнення і вирішити:

- з якими зауваженнями необхідно безумовно погодитися;

- які зауваження, на думку студента, є спірними і чому;

- які зауваження він не приймає і які підстави, з його точки зору, для цього є. Відповіді студента мають бути конкретними, обгрунтованими, коректними і, по можливості, короткими. Такі відповіді дозволяють членам ДЕК переконатися у здатності студента самокритично реагувати на зауваження, у його вмінні вести дискусію.

5.6. Оцінка дипломної роботи.

Кожний член ДЕК самостійно приймає рішення щодо оцінки дипломної роботи з урахуванням як особистого ознайомлення, так і з огляду на її захист.На закритому засіданні ця оцінка повідомляється іншим членам ДЕК. Рішення щодо остаточної оцінки приймається після обговорення простою більшістю голосів членів ДЕК. Кожний член ДЕК у разі незгоди з остаточною оцінкою має право на окрему думку, яку він може записати в журналі ДЕК.

Остаточна оцінка дипломної роботи оголошується головою (головуючим на засіданні) ДЕК у присутності студентів. Окрема думка члена ДЕК (якщо вона є) до відома студентів не доводиться.

У разі отримання незадовільної оцінки студент може з дозволу декана факультету захистити її

протягом трьох років під час роботи державних екзаменаційних комісій.

Додаток А

(Титульна сторінка дипломної роботи)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКА ДЕРЖАВНА АКАДЕМІЯ ВОДНОГО ТРАНСПОРТУ

ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного

Кафедра транспортного права

Допустити до захисту

Завідуючий кафедрою

доц., к.ю.н.________ І.В. Булгакова

“_____”__________________ 2011 р.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 672 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...