Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Схема процесу проектування



На рис. 1.2 представлена типова для рівнів, що розглядаються, схема процесу проектування.

Розробка апаратури за технічним завданням, що пред'являється, починається з аналізу можливостей реалізації вимог ТЗ. У ТЗ на розробку окремих пристроїв МКС входять: перелік всіх функцій, що виконуються кожним пристроєм; умови працездатності пристрою; вимоги до його вхідних і вихідних параметрів; дані про зміст і форму інформації, якою даний пристрій обмінюється з іншими пристроями апаратури; елементна база для побудови пристрою. У разі позитивного результату аналізу розробляють моделі для структурного і параметричного синтезу апаратури. Відповідно до розроблених моделей генерується початковий варіант апаратури, параметри якого оцінюються з позицій задоволення умов працездатності. Якщо для варіанта структури, що синтезується, забезпечується виконання умов працездатності із заздалегідь обумовленим запасом (з урахуванням допустимих відхилень реально досягнутих значень параметрів апаратури), то задача синтезу вважається вирішеною. При цьому результати проектування оформляють у вигляді необхідної технічної документації. У разі невиконання умов працездатності проводять аналіз можливості поліпшення характеристик синтезованого варіанта об'єкта шляхом зміни структури і керованих параметрів в рамках моделей, що застосовуються для структурного синтезу і параметричної оптимізації. У випадку неможливості виконання умов працездатності проводять коректування ТЗ на об'єкт, що проектується. Таким чином, процес проектування носить ітераційний характер, ітерації можуть включати в себе і більше одного рівня проектування, необхідність повернення до попереднього рівня може виявитися на будь-якому подальшому рівні проектування.

 
 


Рис. 1.2. Схема процесу проектування





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 492 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...