Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи навчання. Під час опанування дисципліни викладачем можуть бути використані за джерелом передачі та сприймання навчальної інформації наступні методи навчання: словесні



Під час опанування дисципліни викладачем можуть бути використані за джерелом передачі та сприймання навчальної інформації наступні методи навчання: словесні, наочні, практичні.

1. Словесні методи - розповідь-пояснення, бесіда, лекція.

Розповідь-пояснення використовується під час навчання (розповідь-вступ, розповідь-повість, розповідь-висновок).

Бесіда - це діалог між викладачем та студентом, який дає можливість за допомогою цілеспрямованих і вміло сформульованих питань спрямувати студентів на активізацію отриманих знань.

Лекція служить для пояснення важкої та складної теми; її типовими ознаками є тривалість запису плану та рекомендованої літератури, уведення та характеристика нових понять, розкриття та деталізація матеріалу, завершальні висновки викладача, відповіді на запитання.

2. Наочні методи - ілюстрація, демонстрація

Ілюстрація - допоміжний метод при словесному методі, її значення полягає в яскравішому викладенні та показі власної думки (слайди, презентації, картинки, таблиці, моделі, муляжі, рисунки тощо).

Демонстрація характеризується рухомістю засобу демонстрування: навчальна телепередача або кіно-відеофільм чи його фрагмент.

3. Практичні методи: досліди, вправи, навчальна праця.

Ці методи не несуть нової навчально-пізнавальної інформації, а служать лише для закріплення, формування практичних умінь при застосуванні раніше набутих знань.






Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 223 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...