Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Історія MS DOS демонструє паралельність розвитку апаратних і програмних засобів: поява нових пристроїв неминуче «знаходить відгук» у зміні операційної



Історія MS DOS демонструє паралельність розвитку апаратних і програмних засобів: поява нових пристроїв неминуче «знаходить відгук» у зміні операційної системи. Водночас, історія Windows є прикладом того, як операційне середовище випереджає поточні потреби користувачів і визначає розвиток електронно-обчислювальної техніки на багато років уперед. Залишаючись поза увагою протягом 1985—1990 р., середовище Windows змінило обличчя комп’ютерного світу в наступне п’ятиліття.

Очевидно, кілька років ще буде залишатися бездіяльним такий засіб Windows 98, як WebTV for Windows, але в XXI столітті архітектура широкого мовлення, основи якого закладені в цій програмі, вплине на життя кожної людини, незалежно від того, чи користується вона комп’ютером.

Сьогодні відеотелефонія вже є реальною для користувачів Windows 98 за допомогою програм Microsoft NetMeeting. Щоправда, нині відеотелефонія доступна лише для деякого, але мине лише кілька років, і відеоконференції на підприємствах стануть звичайною справою, а відеоконтроль за діяльністю певних торгових точок потрібний уже тепер, навіть у малому бізнесі. Телефонна лінія, недорога відеокамера, персональний комп’ютер і операційна система Windows — ось і все, що для цього потрібно.

Пересічні користувачі, які ніколи не вивчали програмування, давно мріють про самореалізацію за допомогою персонального комп’ютера платформи IBM PC. Десяток років тому найпростіший восьмирозрядний побутовий комп’ютер будь-якої системи давав можливість увімкнути його в мережу і починати творчі експерименти без необхідності що-небудь завантажувати і вивчати щось складніше від Бейсика. З операційною системою Windows 98 до мільйонів простих людей повертається можливість творчості і самореалізації. Не виходячи за межі Windows 98, можна своїми руками створити мультимедійну енциклопедію! Тут усе передбачено: редактор Frontpage Express для створення мультимедійних документів, оглядач Internet Explorer 4.0 для перегляду їх, засоби мультимедіа для управління звуковим і музичним супроводом, графічні й текстові редактори для роботи з графікою та текстами.

Засоби сертифікації видавців і програмного забезпечення, як і засоби керування електронним банківським рахунком, включені в Internet Explorer 4.0, теж раніше чи пізніше дадуть реальну віддачу. Вони вже нині застосовуються тими, хто, працюючи вдома, випускають комп’ютерні програми і, не залишаючи робочого крісла, сертифікують їх у світових центрах, виставляють на продаж в електронних магазинах Інтернету і керують своїми банківськими рахунками засобами Windows 98.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 297 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...