Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вата-Капха – конституція



Цей тип набагато тяжче визначити, тому що Вата й Капха є антиподами. Звичайно ці люди бувають невеликого росту, тому що перша переважна доша Вата. У них немає зайвої худорби, вони можуть бути вгодованими й навіть повними, незважаючи на вузьку кістку, вага в них буває помірною, вони не бувають жирними й товстими. Але якщо ці особистості будуть увесь час харчуватися капхогенними продуктами, то вони можуть змінити якості й стати Капха. Конституція не міняється все життя, але якості її можуть змінитися, особливо це може бути в особистостей Вата-Капха. Така особистість може сильно розжиріти й стати по якостях Капха через непомірність у їжі, схильності до солодких блюд. Цей тип більше спокійний, урівноважений, манери більше невимушені. У них проявляється й повільність Капха, вони можуть затягувати рішення, затримувати з відповіддю, ретельно все перевіряти, проявляють обережність у всьому, більш осмислені дії. Коли потрібно діяти, вони стають активними й енергійними. Вони більш заощадливі й не кидаються відразу витрачати гроші, якщо в них вони з’являються. Травлення, як правило, повільне й нерегулярне. Якщо в особистостей Вата переважає основна риса характеру - занепокоєння й суєта, то у Вата-Капха ця риса згладжена, вони більше постійні у своїх почуттях, не так мінливі, у них проявляються більш постійні почуття, вони не так балакучі, як Вата-Пітта, наприклад, і більш стійкі до зовнішніх подразників. Здоров'я за рахунок присутності Капха буває міцним. На особистість Вата-Капха більш впливає навколишнє середовище, чим внутрішнє занепокоєння. Несприятливі умови в родині або на роботі можуть збільшити Вата в тілі й тоді Вата-Капха особистості гублять свій спокій сон, у них пропадає апетит, вони стають полохливими, нерішучими, сумніваються у всьому, у них з'являється почуття тривоги й страху, що заглушає стабільність Капхи.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 144 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...