Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Індивідуально-консультативна робота



У структурі навчального навантаження студента за системою ECTS індивідуальна робота розглядається як один із основних компонентів навчальної діяльності студента і повинна займати значну складову його навчального навантаження.

Індивідуальна робота студента є формою організації навчального процесу, яка передбачає створення умов для якнайповнішої реалізації творчих можливостей студентів через індивідуально-спрямований розвиток їх здібностей, науково-дослідну роботу та іншу творчу діяльність.

Індивідуальні заняття проводяться під керівництвом науково-педагогічного працівника у поза-аудиторний час за окремим графіком, складеним деканатом (кафедрою) з урахуванням потреб слухача.

Організація та проведення індивідуальних занять доручається найбільш кваліфікованим науково-педагогічним працівникам.

Індивідуальні заняття мають практико орієнтований характер і передба­чають безпосередню участь студента у підготовці рефератів, інших індивідуальних теоретичних і/або практичних завдань.

Індивідуальні заняття проводяться з одним або декількома студентами за окремим графіком, погодженим з викладачами дисципліни або завідувачем кафедри та затвердженим деканом факультету.

Види індивідуальних занять:

Консультація — один із видів навчальних занять (індивідуальні або групові), який проводиться з метою отримання студентом відповіді на окремі теоретичні чи практичні питання та для пояснення певних теоретичних положень чи аспектів їх практичного застосування (проводяться протягом семестру — поточні консультації, семестрові, та перед контрольним заходом — екзаменаційні). У процесі консультацій (особливо поточного консультування) допускається діагностичне тестування знань студентів для виявлення ступеня засвоєння окремих теоретичних і практичних положень, рівня сформованості практичних умінь і навичок, теорій, закономірностей, а також перевірки ефективності прийомів і методів навчання, що використовуються під час аудиторних занять.

Методичне забезпечення індивідуально-консультативної роботи студентів передбачає застосування засобів самоконтролю (тести або пакети завдань для самоконтролю, тощо).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...