Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Волокна природні мінеральні



АЗБЕСТ - природний мінерал біло-жовтого кольору, здатний розщеплюватися на дуже тоненькі (до 1 мкм) і міцні волокна довжи­ною 4-6 мм. З нього виготовляють вогнезахисні тканини, електроізо­ляційні стрічки та ін. Волокна азбесту можна переробляти в суміші з іншими (особливо з бавовною) волокнами.

Штучні волокна

Штучні волокна в нашій країні посідають одне з провідних місць у балансі сировини текстильної промисловості. Вони є повно­цінною сировиною для виготовлення багатьох видів гарних, міцних і загальнодоступних текстильних виробів. Крім того, серед усіх відомих хімічних волокон тільки штучні целюлозні волокна забезпечують ви­соку комфортність одягу. До штучних волокон належать гідратцелю­лозні (звичайні віскозні, полінозні, сиблонові, мідноаміачні та ін.), ацетатні і білкові (казеїнове волокно).

ВІСКОЗНІ ВОЛОКНА. Виробництво віскозного волокна склада­ється з низки технологічних операцій, найважливішими з яких є: одер­жання розчину - віскози, формування волокон та їх обробки.

Капронові волокна високо цінують за значну стійкість до сти­рання і багаторазової деформації, хоча вони недостатньо стійкі до дії тепла, сонячних променів, концентрованих мінеральних кислот та окислювачів.

Формування споживних властивостей текстильних товарів у процесі прядіння





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 1840 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...