Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прилади для догляду за підлогами



До них відносять пилососи та натирачі підлоги.

Пилососи -побутові вакуумні машини для прибирання пилу,бруду, принцип роботи яких полягає в створенні часткового вакуумуна вході приладу.

За характером руху повітря розрізняють пилососи прямоточні(повітря рухається вздовж осі корпусу) і вихрові (рух повітря вихровий, двигун розташований вертикально).

Пилососи розрізняють за призначенням: загального призначення(для сухого та вологого прибирання) та спеціального (для очищенняодягу, тварин, автомобілів); за місцем розташування під час роботи:підлогові, ручні, підвісні, комбіновані; за кількістю фільтрів для очищення повітря: від 1 до 7; за марками і моделями тощо.

Пилососи комплектуються різними насадками, що підвищуютьрівень очищення різних поверхонь. Це килимно-підлогові, для м'якихмеблів, щілинні, щітки для прибирання радіаторів, турбощітки тощо.Кількість насадок коливається від 2 до 5.

Конструкції сучасних пилососів мають ряд технічних удосконалень, що підвищують їх функціональні можливості. Це пристрої длярегулювання потужності (від 3 до 5 рівнів) залежно від навантаження іповерхні, що обробляється; телескопічна ручка, яку можна висунути нанеобхідну довжину з допомогою віджимання фіксатора; мікропроцесори для регулювання потужності втягування пилу; індикатори, щосигналізують про необхідність зміни фільтра, тощо.

Натирачі підлоги класифікують за кількістю і видами операцій,що виконуються: тільки для натирання підлоги; натирання підлоги звтягуванням пилу; нанесення рідкої мастики і натирання з втягуванням пилу; нанесення миючого розчину, мастики і натирання з втягуванням пилу.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 442 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...