Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Клеї на основі синтетичних полімерів. Поділяються на термопластичні і термореактивні клеї



Клеї термопластичні мають досить добру адгезію, утворюютьміцні й еластичні з'єднання, водостійкі, але недостатньо теплостійкі(50-60 °С). До них налажать клей ПВА, "Марс", МЦ-І, "Вінікс", ПХВ. Вони придатні для склеювання неметалевих, іноді металевих поверхонь, що експлуатуються без великих навантажень.. Водостійкість цих клеїв невисока, використовувати їх можна для виробів, що не контактують із водою.

Клеї на основі термореактивних полімерів мають високу адгезію до металів і неметалів, високі теплостійкість (75-250 °С) і морозостійкість, добру стійкість до води, мастил, бензину та інших розчинників. Випускаютьклеї марок БФ-2, БФ-4 (для склеювання жорстких матеріалів - металів, деревини, кераміки, скла); БФ-6 (для склеювання текстильнихматеріалів).

Клеї гумові (каучукові)

Клеї Гумові - це розчини каучуків і гумових сумішей в органічних розчинниках. Розрізняють клеї вулканізуючі і невулканізуючі.

Невулканізуючі клеї одержуютьрозчином натурального каучуку в бензині. Вони мають добру адгезіюдо гуми і паперу, що склеюють при кімнатній температурі, достатнюводостійкість і термостійкість (можуть експлуатуватися при температурах від 10 до 80 °С), але клейовий шар недостатньо міцний.

Ввулканізуючих клеїв до їхнього складувходять синтетичні каучуки,іноді в суміші з натуральними, сірка та інші вулканізатори, прискорювачі вулканізації.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 952 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...