Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глава 4. Технологія створення і ведення Інтернет -представництва



Ефективність Web- представництва фірми в Інтернет практично не залежить від вживаного при його створенні апаратного і програмного забезпечення. Основними чинниками, що впливають на ефективність, є зміст, структура Web- сайту, новизна інформації на нім, її достовірність, унікальність стилю Web- сайту.

Зміст Web- сайту визначає, чи є на нім цікава, заслуговуюча на увагу інформація. Нецікавий сайт нікому не потрібний, не відвідуватиметься, приречений на поступове згасання.

Структура Web- сайту має бути зрозуміла кожному відвідувачеві. Маючи перед очима документ, користувач інтуїтивно повинен уявляти собі спосіб отримання іншої інформації Web- сайту. Одного разу заплутавшись в джунглях сайту, клієнт повторно на нього не прийде. І навпроти - ясна і прозора структура сайту, в якій пошук даних не представляє праці, обов'язково притягне додаткових відвідувачів.

Новизна інформації на Web- сайті робить сильний вплив на його ефективність. Якщо інформація не оновлюється, то після другого відвідування сайт перестане бути цікавим. Інформацію необхідно оновлювати, а стару - переносити в архів. Доступною має бути і стара, і нова інформація. Показати відвідувачам, що матеріали оновлені можна, вказуючи дату створення і оновлення кожного документу.

Достовірність інформації визначає авторитетність сайту. Розміщувати на сайті треба тільки перевірені матеріали, що не містять помилок. Кожен документ на сайті повинен мати конкретного автора - з ім'ям, робочою адресою, телефоном і електронною поштою, включеними в документ або винесеними на окрему сторінку з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на неї.

Цим підтверджується, що є людина, яка несе відповідальність за публіковані матеріали (при цьому фірма, в якій він працює, так само відповідає за його дії, оскільки він є її співробітником.

Стиль Web- сайту має бути унікальним. Сайт має бути завжди впізнанним, незалежно від того, видно на екрані логотип, чи ні. Стиль створюється різними способами, у тому числі - манерою викладу інформації.

Врахувати ці чинники можна лише при суворому дотриманні технології проектування представництва, яка передбачає виконання наступного складу робіт по проектуванню Web- представництва:

1. Усвідомлення мети розробки Web- представництва;

2. Фіксація зовнішніх умов, в яких функціонуватиме представництво;

3. Концептуальне проектування Web- представництва;

4. Вибирання засобів створення Web- сайту;

5. Розробка структури сайту. Конструювання Web- сторінок;

6. Інформаційне наповнення Web- сторінок;

7. Тестування сайту;

8. Розміщення сайту на Web - cepeepe;

9. Оголошення про існування сайту;

10. Контроль працездатності сайту;

11. Дослідження ефективності сайту;

12. Оновлення і модернізація сайту.

Мета розробки Web- представництва робить істотний вплив на структуру і склад сайту, визначає характер робіт при його створенні. Усі цілі можуть бути розділені на дві групи: некомерційна діяльність, і отримання прибутку. Зразковий склад цілей може бути представлений у вигляді наступного графа мал. 3:

 

Малюнок 3. Зразковий склад цілей розробки Web - представництва

Окрім основних існують і супутні цілі:

- сайт має бути актуальним;

- сайт має бути цікавим, інакше він не відвідуватиметься більше одного разу і час кожного відвідування буде мінімальним;

- сайт має бути авторитетним: якщо на нім дається інформація, вона має бути достовірною;
- сайт має бути зручним, дружнім до користувача. Кінцева мета роботи із створення сайту полягає не в йогоорганізації, а в публікаціях, в уявленні на загальний огляд документів, матеріалів, можливостей компанії.

Починається розробка Web- сайту з чіткого визначення цілей(основних і супутніх), яких не повинно бути багато. Під них визначається точка зору, загальний тон, на який налаштовуються усі документи сайту, склад цих документів. Саме цілі визначатимуть склад і структуру програмного забезпечення сайту, задіяні на нім сервіси Internet.

Фіксація зовнішніх умов, в яких функціонуватиме





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 322 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...