Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Архітектура сервісу WWW



Сервіс WWW(Word Wide Web, або 3W - "всесвітня павутина") дозволяє організувати величезну кількість інформації в компактне сховище з легким доступом до наявних матеріалів.

Найменшою одиницею інформації в сервісі 3W являється Web - сторінка. Вона може мати різні розміри - від одного екрану до нескінченної їх кількості. Головна особливість Web - сторінки - наявність на ній гіпертекстових посилань, активізація яких може перекласти на іншу частину Web - сторінки, або на іншу сторінку.

Сукупність Web - сторінок, об'єднаних єдиною темою і організованих для спільної роботи, утворює Web - сайт, або Web - представництво, або просто "Web".

Кожна Web - сторінка зберігається у файлі, ім'я якого має розширення "htm"(для MS DOS і Windows - платформ) або "html"(для Unix - платформ).По цьому розширенню знаходять Web - сторінки програми - клієнти сервісу WWW - браузери(переглядачі Web - сторінок).

Web - сторінки діляться на два види: пасивні і активні. Пасивні Web - сторінки містять тільки інформаційне наповнення(текст, графіку). Причому, для зберігання в ЕОМ графіку оформляється у вигляді окремих файлів(в основному - у форматі GIF або JPEG). Сама ж Web - сторінка(тобто файл з розширенням "htm") містить тільки розмічений текст.

Активні Web - сторінки окрім інформаційного наповнення містять програми, за допомогою яких приймається інформація від відвідувачів(інтерактивна Web - сторінка), здійснюється зв'язок з СУБД(динамічно оновлювана Web - сторінка), виводиться на екран в просторі Web - сторінки баннерная реклама(Web - сторінка з банерами), реалізуються деякі спецефекти, що наприклад, використовують скролінг, та ін.

Web - сайт окрім інформаційних сторінок обов'язково містить кореневу сторінку - home page(чи "домашню сторінку"). Вона має в Інтернет стандартне ім'я: index.html або index.htm.

Web - сайт, який окрім домашньої сторінки не має інформаційних сторінок, а замість домашньої сторінки створена тільки її заготівля, називається "Порожній Web".

Створення Web - сторінки полягає в розмітці тексту, що міститься на ній, підготовленого будь-яким текстовим редактором. Інші види інформації(графіка, звук, анімація) готуються відповідними редакторами і оформляються у вигляді файлів з відповідними розширеннями, стандартними для використовуваного браузеру.

Розмітка полягає у форматуванні тексту - визначенні його місця на сторінці і способу відображення, у вказівці, в яке місце сторінки має бути вставлена графіка, як вона співвідноситься з текстом(вставляється на вільне місце, є фоном, на який наноситься текст, "обтекается" текстом, і так далі), і вставці гіперпосилань, що здійснюють перехід на інші Web - сторінки або на використовувані програми. Для розмітки використовується мова HTML.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 333 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...