Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Адресна книга



При активній роботі з електронною поштою накопичується велика кількість адрес. Програма Internet Mail дозволяє зберігати ці адреси і пов'язану з ними інформацію в адресній книзі.

Звернення до адресної книги для роботи з нею проводиться з меню в основному вікні програми по команді: "Файл -> Адресна книга"("File - > Adress Book"). На екран виводиться вікно адресної книги, на панелі інструментів якої є кнопки: "Створити адреса", "Створити групу", "Властивості" і "Видалити". Клацання по кнопці "Створити адресу" виводить на екран вікно "Властивості! з порожніми полями, в які вводяться ім'я, по батькові, прізвище, адреса електронної пошти(це основна інформація, необхідна для роботи електронної пошти). Крім того, в адресну книгу може бути внесена і додаткова інформація особистого і службового характеру, а так само - замітки, пов'язані з кожним адресатом.

Інформація в адресній книзі може бути відсортована за різними ознаками, що полегшує пошук інформації при великому об'ємі книги. Для сортування в основному вікні адресної книги вибирається команда "Вид" - > "Сортування". З'являється вікно, що містить список критеріїв сортування. Після вибору одного з критеріїв(наприклад, "прізвище") усі записи будуть відсортовані по вибраному полю(критерію).

Використання адресної книги при створенні повідомлення полягає в тому, що у вікні "Створення повідомлення" лівіше поля "Кому(Те) " є значок, клацання по якому викликає на екран адресну книгу у вигляді вікна "Вибір одержувачів(Select Recipients) ". Підсвічування необхідного прізвища і натиснення кнопки "Грудці" призводить до заповнення відповідних полів створюваного повідомлення вмістом адресної книги.

Якщо вимагається розіслати лист в декілька адрес, після заповнення основного адресата підсвічує інше прізвище і натискається кнопка "Копія(СС - Carbon Сміттю) ". Основна адреса - тільки один. Копії можуть розсилатися за цілим списком, який створюється у вікні "Копія". Після закінчення роботи з адресною книгою натискається клавіша "ОКИ" і закривається діалог "Вибір одержувачів", а вибрані адреси заповнюють відповідні поля створюваного повідомлення.

Для видалення записів з адресної книги в основному меню Inemet Mail вибирається команда: "Файл" -> "Адресна книга", виділяється підсвічуванням запис, що видаляється, натискається кнопка "Видалити". Після підтвердження наміру про видалення виділений запис виводиться з адресної книги без можливості автоматичного відновлення.

Адресна книга дозволяє спростити масову розсилку повідомлення, якщо така розсилка проводиться регулярно в одні і ті ж адреси. Для цього служать "групові імена" або "групи".

Групові імена створюються клацанням по кнопці "Створити групу(New Group) " в панелі інструментів адресної книги. Для зміни складу групи в адресній книзі позначається(підсвічує) необхідна група і проводиться клацання мишею по кнопці "Властивості".

Кожній групі дається своє ім'я. Після заповнення інформації, що характеризує склад групи, ім'я групи може бути використане в полі "Кому" або "Копія" посиланого повідомлення. Повідомлення буде відправлено усім, хто входить до цієї групи.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 420 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...