Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні вимоги та рекомендації до виконання розрахунково-графічної роботи



1.1. Навчальна мета та питання, що розв’язують студенти під час роботи

Метою роботи є закріплення студентами теоретичних знань з дисципліни “Безпека життєдіяльності” та використання їх на практиці, набуття практичних навичок, вміння аналізувати механізми впливу небезпек на людину, визначати характер взаємодії організму людини з небезпеками середовища існування з урахуванням специфіки механізму токсичної дії небезпечних речовин, енергетичного впливу та визначення необхідних заходів щодо захисту робітників, службовців і населення, яке мешкає на прилеглих до ОГ територіях.

Виконання розрахунково-графічної роботи (РГР) передбачено навчальною програмою дисципліни БЖД.

Під час розв’язання навчальних питань студентам необхідно спрогнозувати величини вражаючих факторів можливих НС природного та техногенного походження, визначити негативні наслідки їх впливу на територію ОЕ та адміністративно-територіальної одиниці (АТО), а саме:

- кількість сил для усунення наслідків повені;

- аналіз ризику виникнення небезпеки технічних систем;

- масштаби та ступінь ураження ОГ і прилеглої до нього території небезпечними хімічними речовинами (НХР) при аварії на ХНО;

- наслідки радіоактивного забруднення (РЗ) під час аварії на радіаційно-небезпечному об'єкті (РНО);

- провести аналіз та зробити висновки щодо дії негативних наслідків небезпек при аваріях від впливу НХР і РЗ на виробничий персонал ОГ та населення, що мешкає на відповідній АТО.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...