Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тактика



Не можна затверджувати, що тільки кон'юнктура фондового ринку визначає спосіб керування портфелем.

Вибір тактики керування залежить і від типу портфеля. Скажемо, важко очікувати значного виграшу, якщо до портфеля агресивного росту застосувати тактику «пасивного» керування. Навряд чи будуть виправдані витрати на активне керування, орієнтоване, наприклад, на портфель з регулярним доходом.

Вибір тактики керування залежить також від здатності менеджера (інвестора) вибирати цінні папери і прогнозувати стан ринку. Якщо інвестор не має достатні навички у виборі цінних чи паперів часу здійснення операції, то йому варто створити диверсифіцирований портфель і тримати ризик на бажаному рівні. Наприклад, пасивний метод керування можливий для портфеля облігацій державної ощадної позики, по яких можливий розрахунок прибутковості, і коливання ринкових цін з позиції окремого інвестора представляються малопривабливими.

Як «активна», так і «пасивна» моделі керування можуть бути здійснені або на основі доручення клієнта і за його рахунок, або на основі договору. Активне керування припускає високі витрати спеціалізованої фінансової установи, що бере на себе всі питання по купівлі-продажу і структурній побудові портфеля цінних паперів клієнта. Формуючи й оптимізуючи портфель з наявних у його розпорядженні засобів інвестора, керуючий здійснює операції з фондовими цінностями, керуючись своїм знанням ринку, обраної стратегії і т.д. Прибуток буде в значній мірі залежати від інвестиційного мистецтва менеджера, а отже, комісійна винагорода буде визначатися відсотком від отриманого прибутку.

Пасивна модель керування має на увазі передачу коштів спеціалізованій установі, що займається портфельними інвестиціями з метою вкладення цих засобів від імені і з доручення їхнього власника в різні фондові інструменти з метою витягу прибутку. За проведення операцій стягується комісійна винагорода. На практиці операції такого роду звуться «довірчі банківські операції».

Тема 8. Сутність ринку капіталів. (2 год.)

1.Позиковий капітал.

2. Основні учасники ринку капіталів: первинні інвестори, спеціалізовані посередники, позичальники.

3. Кредитні важелі регулювання ринкової економіки (середньострокові та довгострокові позики).

4.. Функції кредиту: перерозподілена, емісійна та контрольна.

Література: [1, 2, 4,11,12,18]





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...