Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання Visual Basic for Application у Microsoft Excel



7.1 Основні поняття

Поняття об’єкту у VBA відповідає загальноприйнятому поняттю об’єкту. Тобто, об’єкт – це об’єднання даних з кодом, що призначено для їх обробки, у єдине ціле. Під час роботи з VBA у Microsoft Excel можна створювати, використовувати вже знайомі нам об’єкти – форми, командні кнопки, прапорці, перемикачі та ін. Усі об’єкти одного типу належать до певного класу. Об’єкти характеризуються властивостями. Властивості представляють собою атрибути об’єктів, які визначають їх характеристики, зовнішній вигляд. До кожного об’єкту можна застосувати певні методи. Метод – це дії, що можуть виконуватися по відношенню до об’єктів певного класу. У VBA також не змінюється смисл поняття “подія”. Подія – це дія, яку виконано по відношенню до певного об’єкту, для якої можна запрограмувати процедуру обробки.

Однак, для автоматизації виконання робіт у середовищі Microsoft Excel із застосуванням VBA потрібно познайомитись із об’єктами додатку Excel.

Об’єктна модель Microsoft Excel являє собою ієрархію об’єктів, що підпорядковані об’єкту Application, який відповідає додатку Excel. Об’єкт Application – це головний кореневий об’єкт у ієрархії об’єктів, він має велику кількість властивостей і методів, які дають змогу встановити загальні параметри додатку Excel. Об’єкту Application підпорядковані інші об’єкти. Усі візуальні об’єкти, такі як робоча книга - Workbook, робочий лист - Worksheet, діапазон чарунок - Range, діаграма - Chart, є об’єктами VBA.

Декілька об’єктів, які зазвичай є об’єктами одного класу, часто групуються, утворюючи колекцію об’єктів. Колекція об’єктів є об’єктом, у якому міститься декілька інших об’єктів. Наприклад, колекція Workbooks містить усі розчинені робочі книги - об’єкти Workbook, колекція Worksheets включає всі листи певної робочої книги - об’єкти Worksheet. Кожний елемент колекції нумерується, до нього можна звернутися по номеру або імені. Наприклад, Worksheets(1) – це перший лист активної робочої книги, Worksheets(“Лист3”) – лист активної робочої книги з іменем Лист3.

Щоб застосувати метод або змінити властивість об’єкту потрібно визначити його ім’я, після крапки ввести ім’я методу або властивості. Наприклад, у рядку коду





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...