Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання до програми 5.4



Розробіть програму, в який створюється динамічний масив для змінних заданого типу з використанням операції new або функції malloc. Розмір масиву вводиться з клавіатури. Масив заповнюється випадковими числами у заданому діапазоні та виводиться на екран. Потім звільняється пам’ять.

1. Створіть динамічний масив для змінних типу long з викорис­танням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –5000 до +5000.

2. Створіть динамічний масив для змінних типу float з викорис­танням функції malloc. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –50.5 до +50.5.

3. Створіть динамічний масив для змінних типу double з викорис­танням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від 0.00 до 32.00.

4. Створіть динамічний масив для змінних типу char з викорис­танням функції malloc. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від 60 до 125. Масив виведіть на екран десятковому та символьному вигляді.

5. Створіть динамічний масив для змінних типу long double з вико­ристанням операції new. Масив заповніть випадковими числами у діапазоні від –15.000 до 15.000.

Контрольні питання до лабораторної роботи № 5

1. Що таке багатовимірний масив? Як розташовуються в пам'яті елементи багатомірних масивів?

2. Наведіть приклади повної і неповної явної ініціалізації двовимірного масиву розміром 3 на 4 елементів типу int.

3. Визначте та поясніть результат роботи програми:

#include <stdio.h>





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 158 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...