Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Теоретичний матеріал. Цикли



Для багаторазового виконання одного чи декількох операторів призначені цикли. Visual Basic пропонує двох конструкцій: цикл For... Next, який використовується для виконання визначеної кількості ітерацій, та цикл Do... Loop, що завершується при виконанні заданої умови.

Цикл For...Next є найстарішою і найпростішою конструкцією:

For Лічильник = Початкове значення То Кінцеве значення Крок

Оператори

Next Лічильник

На початку виконання циклу значення Лічильник встановлюється рівним Початковому значенню. При кожній ітерації змінна Лічильник збільшується на 1 чи на величину Крок. Якщо вона досягає або стає більше (менше, при від’ємному кроці) Кінцевого значення, то цикл завершується і виконуються наступні оператори. Різниця між початковим і кінцевим значенням, ділена на величину кроку, складає число ітерацій.

Приклад: Роздрукуємо всі числа від 1 до 10.

Private Sub Command1_Click()

For i = 1 To 10

Print i

Next i

End Sub

Для безумовного виходу з циклу використовується оператор Exit For.

Оператор Do...Loop

Якщо кількість ітерацій повинна залежати від умови, використовують цикл Do... Loop. У залежності від позиції умови розрізняють два варіанти циклу Do...Loop.

Цикл, з умовою на початку

Dо {While | Until} Умова

Оператори

Loop

Цикл, з умовою наприкінці

Do

Оператори

Loop {While | Until} Умова

Якщо умова перевіряється на початку циклу, то він ніколи не виконується у випадку невиконання умови. Якщо ж перевірка відбувається наприкінці, цикл виконується як мінімум один раз, незалежно від того, виконана умова чи ні. Розглянуті варіанти циклів Do... Loop надають програмісту великі можливості організації повторюваних обчислень.

Оператор While...Wend

У циклі While... Wend послідовність команд виконується доти доки залишається істиною назначена умова.

While Умова





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...