Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Об’єднання запитів



Нехай треба відібрати назви і дати випуску фільмів, які згадуються в будь-якому з відношень

БД фільмів.

SELECT title, year FROM Movie

UNION

(SELECT movieTitle AS title, movieYear AS year FROM StarsIn)

Movie

Рис. 5.14. Об’єднання запитів

При об’єднанні ми просто дописуємо друге відношення в кінець першого. Оскільки імена атрибутів не співпадають, вони перейменовуються примусово. Взагалі схеми об’єднуваних відношень мають співпадати. Але в Transact SQL за основу береться перше відношення, і треба лише, щоби кількість і порядок полів співпадали та їхні типи були сумісні.

UNION залишає лише один з однакових кортежів (створює множину кортежів), UNION ALL залишає дублікати (створює мультімножину).

Кількість UNION в одному реченні не обмежується, але десь біля 7 штук можуть викликати аварійне повідомлення (особливо в Access): „Надто складний запит”.

На жаль, оператори EXCEPT та INTERSECT не вдалось задіяти в Transact SQL, хоча вони згадуються в переліку ключових слів.






Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...