Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Склад і структура завдань



І. Цей етап є попереднім контролем теоретичних знань студентів. Завдання для підготовки до проходження комп'ютерного тестування являють собою тести з передбаченими варіантами відповідей (одна або декілька з яких є вірними) з предметів у кількості:

¾ «Планування і організація діяльності підприємства» – 80 шт.

¾ «Фінансовий облік» – 80 шт.

¾ «Економіка і нормування праці» – 50 шт.

¾ «Економічний аналіз» – 50 шт.

¾ «Управління витратами» – 40 шт.

Всього – 300 шт. тестових запитань.

Студент повинен обрати вірні на його думку варіанти відповідей протягом визначеного часу – 30 секунд на одне тестове запитання. Кількість тестів, які включаються до кожного завдання:

¾ «Планування і організація діяльності підприємства» – 15 шт.

¾ «Фінансовий облік» – 15 шт.

¾ «Економіка і нормування праці» – 10 шт.

¾ «Економічний аналіз» – 10 шт.

¾ «Управління витратами» – 10 шт.

Порядок вибору питань до кожного завдання і розміщення їх у завданні здійснюється автоматично програмою тестування (індивідуально для кожного студента).

У завданні тести об'єднані у шість предметних блоків, що відповідають вище означеним навчальним дисциплінам. Студентам надано право самостійно обирати послідовність предметів при проходженні тестування. Передбачено також можливість перерви між предметними блоками - 2 хвилини. Час, що є у розпорядженні студента під час виконання завдань і перерв висвічується у правому верхньому куті монітора комп'ютера.

Перед початком тестування студент повинен з клавіатури ввести прізвище, ім'я та групу для можливості ідентифікації відповідей. Після завершення тестування обробка відповідей і визначення відсотку вірних відповідей здійснюється автоматично, а перевірка результатів здійснюється членами державної атестаційної комісії шляхом роздрукування кількості правильних результатів, які формує програма тестування у відсотковому виразі – кількість правильних відповідей у відсотках до загальної кількості запитань з кожного з предметів і в цілому. Результати тестування недоступні для перегляду студентами. Оцінка за тестування визначається (і повідомляється) комісією за наступними критеріями (загальним відсотком вірних відповідей за умови, що за кожним з предметів дано не більше ніж 50% вірних відповідей):

¾ 90% і більше правильних відповідей – «відмінно»;

¾ від 75 до 90% правильних відповідей – «добре»;

¾ від 60 до 75% вірних відповідей – «задовільно»;

¾ менше 60% вірних відповідей – «незадовільно».

Студент допускається до другого етапу ДКІ при оцінці тестування не нижче ніж «задовільно». При одержані незадовільної оцінки комісія призначає термін повторного тестування, але не більше одного разу. Результат тестування і оцінку студенту повідомляє комісія.

II. Другий етап є усним комплексним кваліфікаційним іспитом після проходження комп'ютерного тестування.

Завдання для комплексного кваліфікаційного іспиту (екзаменаційні білети) складаються з теоретичних предметних питань і практичних завдань, що охоплюють матеріал вищевказаних дисциплін.

Отже, до білетів додаються форми аналітичного і синтетичного обліку, платіжних і первинних документів, звітності, які необхідно заповнити при виконанні завдання. Студентам дозволено користуватись підбіркою правових і нормативних документів, сформованою викладачами для іспиту.

Комплексні кваліфікаційні завдання в кількості 33 штук розроблено в 3-х варіантах викладачами відповідних предметів циклової комісії «Економіки та підприємництва», яким надається право вносити зміни до комплексних завдань відповідно до діючих правових і нормативних документів.

Оцінка на іспиті визначається відповідно знань студентів за п'ятибальною системою. Рішення Державної кваліфікаційної комісії про рівень знань приймається на закритому засіданні комісії більшістю голосів і оголошується студентам у день складання іспиту після оформлення протоколу Державної кваліфікаційної комісії.

Перелік тестових завдань, теоретичних питань і задач, рекомендованої літератури і документів, що застосовується для підготовки і під час державної атестації, розробляється викладачами відповідних дисциплін і додається до даних методичних рекомендацій.

Перелік теоретичних питань

Планування і організація діяльності підприємства

1. Виробнича діяльність і виробничі системи. Поняття організації виробництва.

2. Виробничий процес. Принципи раціональної організації виробничих процесів.

3. Виробничий цикл. Склад і структура тривалості виробничого циклу, фактори і шляхи скорочення тривалості виробничого циклу.

4. Потокове виробництво. Класифікація потокових ліній. Економічна ефективність потокових ліній.

5. Значення раціональної організації виробничої інфраструктури. Основні вимоги до організації допоміжних і обслуговуючих підрозділів.

6. Організація ремонтного господарства. Діюча система ремонтних робіт і обслуговування устаткування. Переваги і недоліки діючих систем ремонтних робіт.

7. Суть, мета планування діяльності підприємства. Принципи планування діяльності підприємств.

8. Види планів та їх взаємодія. Призначення та завдання розробки бізнес-плану.

9. Виробнича програма підприємства, та джерела її формування. Показники виробничої програми.

10. Виробнича потужність підприємства, її відмінності від виробничої програми. Показники використання виробничої потужності та шляхи їх покращення.

11. Планування величини виробничої потужності.

12. Планування персоналу підприємства. Структура персоналу підприємства. Розрахунок чисельності основних та допоміжних робітників.

13. Планування продуктивності праці. Фактори впливу на ріст продуктивності праці.

14. Планування річного фонду оплати праці.

15. Зміст та завдання плану матеріально-технічного забезпечення. Визначення запасів і величини поставки матеріалів.

16. Поняття і характеристика витрат на виробництво продукції. Класифікація витрат на виробництво. Планування зниження собівартості продукції.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 618 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...