Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 2. Загальна характеристика цивільного права зарубіжних країн (27 год.)



Лекція 4. Основні правові системи сучасності (2 год.)

Основні правові системи сучасності, їх загальна характеристика. Проблема монізму та дуалізму в приватному праві.

Загальна характеристика цивільного і торгового законодавства зарубіжних країн та сучасні тенденції їх розвитку. Сучасні наукові теорії в галузі цивільного і торгового права.

Лекція 5. Модельне цивільне законодавство СНД (2 год.)

Розробка модельного законодавства країн СНД, його значення та вплив на формування законодавства окремих країн СНД.

Лекція 6. Цивільне право країн СНД (2 год.)

Цивільне право та законодавство країн СНД. Загальна характеристика Цивільного кодексу Російської Федерації. Розвиток цивільного законодавства в Казахстані, Білорусі, Узбекистані, Грузії, Вірменії та інших країнах СНД.

Лекція 7. Цивільне право Німечинни (2 год.)

Цивільне право Німечинни. Загальна характеристика Німецького Цивільного Уложення 1900 р. Німецьке торговельне уложення та його сучасний стан.

Лекція 8. Цивільне право Франції (2 год.)

Цивільне право Франції. Загальна характеристика та історія створення Французького Цивільного кодексу 1804 р. (Кодексу Наполеона). Торговельний Кодекс Франції. Співвідношення ФЦК і ФТК.

Лекція 9. Цивільне право Великої Британії та Сполучених Штатів Америки (2 год.)

Цивільне право та законодавство Великої Британії та Сполучених Штатів Америки. Тенденції розвитку прецедентного та статутного права.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 164 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...