Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бухгалтерські рахунки



Бухгалтерські рахунки

Всі господарські операції знаходять своє віддзеркалення на рахунках бухгалтерського обліку. Якщо зафіксувати показники обліку на певну дату, вони будуть представлені у вигляді залишків (сальдо) по рахунках. При розгляді показників в часі, прийнято оперувати поняттям звітного періоду, в якому можна виділити початкові залишки, обороти і кінцеві залишки по рахунках. Іншими словами бухгалтерський рахунок - це "регістр", на якому ведеться облік деякого показника господарської діяльності підприємства. Відмінність від регістрів оперативного обліку в тому, що балансові рахунки - це взаємозв'язані розрізи обліку. Взаємозв'язок рахунків обумовлений кореспонденціями - тобто подвійними записами.

Балансові рахунки можна розділити на активні, пасивні і активно-пасивні. Активні рахунки мають дебетове сальдо (залишок), пасивні кредитове сальдо (залишок). Червоним «неправильним сальдо» називають ненульове кінцеве кредитове сальдо на активному рахунку або кінцеве дебетове сальдо на пасивному рахунку в кінці балансового періоду. Активно-пасивні рахунки дозволяють в одному розрізі обліку звести і активні, і пасивні статті балансу.

СНД — сальдо начальное дебетовое, СКД — сальдо конечное дебетовое, ДО — дебетовый оборот, КО — кредитовый оборот, СНК — сальдо конечное кредитовое, СКК — сальдо конечное кредитовое.

Інструкція про застосування Плану рахунк...| вiд 30.11.1999 № 291 (Стор. 1 з 7)





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 98 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...