Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Норми відпуску лікарських засобів на один рецепт



Не дозволяється виписувати в одному рецепті наркотичних і психотропних лікарських засобів та прекурсорів списку № 1 в кількостях, більших, ніж допустима норма відпуску ٭:

Кодеїн-основа 0,2 г Кодеїну фосфат 0,2 г Етил морфіну гідрохлорид 0,2 г Алнагон 20 табл. Кодтерпін 20 табл. Кодтермопс 20 табл. Продеїн – 30 10 табл. Естоцин 12 табл. Фепранон 50 драже Діазепам 10 амп. Пахікарпіну гідройодид 1,2 г Етаміналу натрію 1,0 г Ефедрину гідро хлорид 0,6 г Фенобарбітал у чистому вигляді – На курс лікування до 50 табл. чи Порошків Прекурсори (крім ефедрину гідрохлориду) – на курс лікування
Психотропні лікарські засоби (крім зазначених вище) – не більше 20 табл. У разі надходження психотропних ЛЗ в оригінальних заводських упаковках, шо містять більшу кількість таблеток, дозволяється виписувати в рецепті одну упаковку, але не більше 50 табл.

٭ В очних краплях і мазях етил морфіну гідро хлорид може виписуватися в кількості до 1 г з обов’язковою вказівкою лікаря на рецепті „За спеціальним призначенням”, завіреною підписом та особистою печаткою лікаря-окуліста і печаткою ЛПЗ „Для рецептів”.

Рецепти на лікарські засоби, що містять фенобарбітал, етамінал натрію в суміші з іншими лікарськими речовинами для хворих із затяжними хронічними захворюваннями можуть виписуватися на рецептурних бланках № 2 на курс лікування до одного місяця з обов’язковою вказівкою лікаря „ За спеціальним призначенням”, завіреною підписом та особистою печаткою лікуючого лікаря та печаткою ЛПЗ „Для рецептів”.

Для лікування онкологічних хворих кількість наркотичних анальгетиків на один рецепт може бути збільшена у два рази. У такому випадку онкологічних хворий прикріплюється письмовим розпорядженням головного лікаря до аптеки за місцем проживання.

Кількість психотропних препаратів в рецептах для хворих із затяжними хронічними формами захворювання може бути збільшена у два рази. Для цього на рецепті повинна бути вказівка лікаря „ За спеціальним призначенням”, завірена печаткою лікаря та печаткою „ Для рецептів”.

Додаток 3





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 1191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...