Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

B. 1,5 ммоль/л



C. 5,5 ммоль/л

D. 3,3 ммоль/л

E. 10,0 ммоль/л

136. Хворий з нейродермітом протягом тривалого часу вживав преднізолон. При обстеженні в нього виявили підвищення рівня цукру в крові. Вплив препарату на яку ланку вуглеводного обміну призводить до виникнення цього ускладнення?

A. Активація глюконеогенезу

B. Активація глікогеногенезу

C. Активація розщеплення інсуліну

D. Пригнічення синтезу глікогену

E. Посилення всмоктування глюкози в кишечнику

137. З метою попередження відторгнення трансплантата після пересадки органів обов'язковим є проведення курсу гормонотерапії з метою імуносупресії. Які гормони застосовують з цією метою?

A. Катехоламіни

B. Статеві гормони

C. Тиреоїдні

D. Глюкокортикоїди

E. Мінералокортикоїди

138. Під час статевого дозрівання клітини чоловічих статевих залоз починають продукувати чоловічий статевий гормон тестостерон, який обумовлює появу вторинних статевих ознак. Які клітини чоловічих статевих залоз продукують цей гормон?

A. Клітини Лейдіга

B. Підтримуючі клітини

C. Клітини Сертолі

D. Сустентоцити

E. Сперматозоїди

139. Тестостерон і його аналоги збільшують масу скелетних м'язів, що дозволяє використовувати їх для лікування дистрофій. Взаємодією з яким клітинним субстратом зумовлена ця дія?





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 278 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...