Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тестові завдання. 1. Колективний договір укладається між:



1. Колективний договір укладається між:

а) власником або уповноваженим ним органом з однієї сторони і однією або кількома профспілковими чи іншими уповноваженими на представництво трудовим колективом органами; б) власником або уповноваженим ним органом з однієї сторони і працівником з іншої; в) профспілковою організацією і працівником; г) працівниками трудового колективу.

2. Включати до трудових договорів умови, що погіршують становище працівників порівняно з чинним законодавством, колективними договорами та угодами:

а) дозволяється; б) дозволяється за згоди профспілкової організації; в) дозволяється як виняток; г) забороняється; д) дозволяється тільки рішенням вищестоящої інстанції.

3. У колективному договорі встановлюються взаємні зобов'язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, крім:

а) зміни в організації виробництва і праці; б) забезпечення продуктивної зайнятості; в) режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку; г) умов і охорони праці; д) вірної відповіді немає.

4. Готує проект колективного договору з урахуванням пропозицій, що надійшли від працівників і приймає рішення, яке оформляється відповідним протоколом:

а) керівник підприємства; б) представники трудового колективу; в) робоча комісія; г) головний бухгалтер; д) юрист.

5. З колективним договором повинні бути ознайомлені власником або уповноваженим ним органом:

а) усі працюючі працівники; б) тільки члени профспілкової організації; в) тільки керівництво; г) тільки профспілковий комітет; д) тільки голова профспілки.

6. Працівники можуть бути звільнені з підприємства у випадку зміни в організації виробництва, при скороченні чисельності штату. У цих випадках вони персонально попереджаються Власником про майбутнє звільненні не пізніше ніж за:

а) дві неділі; б) місяць; в) 40 днів; г) два місяці; д) без попередження на наступний день.

7. Проект колективного договору обговорюється у трудовому колективі і виноситься на розгляд:

а) адміністрації; б) загальних зборів (конференції) трудового колективу; в) профспілкового комітету; г) спеціальної комісії.

8. Якщо при виконанні роботи створюється ситуація, небезпечна для життя і здоров'я працівників, а також для життя і здоров'я інших людей і навколишнього середовища, якщо такі умови прямо не передбачені трудовими договорами (контрактами), то:

а) працівники мають право відмовитися від дорученої роботи; б) працівники не мають права відмовитися від дорученої роботи; в) працівники мають право відмовитися від дорученої роботи тільки за рішенням профспілкової організації; г) працівники мають право відмовитися від дорученої роботи тільки за згодою адміністрації.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...