Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Безпека життєдіяльності в надзвичайних ситуаціях



У сучасних умовах розвитку різноманітні галузі народного господарства усе більш насичуються новими, і, часом, надзвичайно небезпечними речовинами і матеріалами, особливо синтетичними і полімерними, при горінні яких виділяються токсичні, небезпечні для життя людей гази. Різко зростає енергооснащеність виробництва. Ускладнюються технологічні процеси.

Усі об'єкти повинні бути забезпечені пожежним інвентарем і устаткуванням, згідно затвердженого переліку.

Весь персонал зобов'язаний знати розташування засобів пожежегасіння і вміти користатися ними при виникненні пожежі, у тому числі: вогнегасниками всіх типів, пожежними кранами з брандспойтами, азбестовою полотниною, піском, а також засобами автоматичного пожежегасіння. Повинні бути створені добровільні пожежні дружини (ДПД) з бойовими розрахунками. Весь персонал зобов'язаний негайно:

- сповістити про це телефоном майстру, інженеру зміни, диспетчеру;

- повідомити в пожежну команду за телефоном 01 чи пожежним оповіщувачем;

- прийняти особисто необхідні заходи для ліквідації пожежі.

Забороняється зберігати і класти на парові лінії й інші пальні комунікації дрантя, папір і ін. пальні матеріали. Паління дозволяється тільки в спеціально відведених місцях.

При виконанні вимог даної інструкції, правил і норм з пожежної безпеки, що могло призвести чи спричинити пожежу, нещасний випадок або аварію, винні несуть відповідальність у дисциплінарному чи судовому порядку, в залежності від характеру наслідків.

При виникненні пожежі працівник повинен негайно вжити наступних заходів:

- припинити всі роботи, не пов'язані з ліквідацією аварії.

- вивести з приміщення робітників, не зайнятих аварійними роботами.

- викликати пожежну команду за телефоном.

- виконувати роботи щодо ліквідації пожежі із застосуванням захисних засобів.

По приїзді підрозділу воєнізованої пожежної команди до місця пожежі, робітник інформує підрозділ ВПК про місце, розмір і характер пожежі; про заходи безпеки при роботах з ліквідації пожежі; про вжиті заходи з ліквідації пожежі; про види допомоги, яка потребується від підрозділу ВПК.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 194 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...