Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Взуттєві тканини



Залежно від призначення взуття для його виготовлення застосовують різні взуттєві тканини, такі як:

•бавовняні і змішані тканини - застосовують для виго­товлення переважно літнього повсякденного взуття та взуття для прогулянок (кирза двошарова, напівдвонитка, полотно башмачне, репси, вельветоїш, джинсові тканини, гобелени, різні арти­кули дрібновізерункових, строкатих і вибивних тканин спеціаль­них структур для жіночого взуття);

• лляні тканини - для літнього й доманшього взуття (застосовують лише льоно-лавсанові тканини та з хімічних волокон);

• шовкові тканини - застосовують для виготовлення де­талей верху ошатного, домашнього і взуття для прогулянок (гладкофарбовані, строкаті та ворсові тканини із віскозних, аце­татних, лавсанових ниток і пряжі, а також алюніту та суміші різноусадкових нітронових волокон);

• вовняні тканини - використовують для виготовлення верху утепленого і домашнього взуття (переважно драпи і сукна - напіввовняні і грубосуконні з вмістом віскозних, лавсанових, капронових та нітронових волокон).

Для підкладок і проміжних деталей взуття найчастіше застосовують бязь, фланель, байку взуттєву, спецдіагональ, бумазею-корд, тик-саржу та ін.

Для підкладки утепленого взуття використовують лише напіввовняні сукна, драпи і байки.

Трикотажні полотна

Трикотажні полотна застосовують для виготовлення верху кімнатного й літнього взуття.

Для верху кімнатного взуття використовують капронові та віскозні полотна, попередньо дубльовані синтетичними клея­ми з тканою міжпідкладкою і підкладкою, а також дубльовані пінополіуретаном. Полотна можуть бути різних структур - плю­шеві, петельчасті із набивним рисунком, жакардові, сітчасті, вельветоподібні та ін.

Для верху літнього взуття найчастіше використовують трикотажні сітчасті полотна з капронових ниток з поліамідним просочуванням, а також поліпропіленові та капронові полотна.

Неткані матеріали

Неткані матеріали застосовують для верху взуття і для підкладки.

Для верху взуття виготовляють полотнопрошивні неткані матеріали з капронових ниток і з відходів вовняного вироб­ництва.

кт Для підкладки використовують тканопрошивне хутро та полотнопрошивні неткані матеріали, виготовлені з фарбованої в масі віскози і бавовни, прошите капроновою ниткою.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 688 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...