Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Донецька за 2008 рік



№ з/п Назва структурного підрозділу Кількість штатних посад
     
  Керівництво  
1.1. Начальник управління  
1.2 Заступник начальника управління – начальник відділу обліку надходження платежів  
1.3 Заступник начальника управління – начальник відділу пенсійного забезпечення  
  Відділ обліку надходження платежів  
  Відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів  
  Відділ пенсійного забезпечення  
  Відділ персоніфікованого обліку інформаційних систем та мереж  
  Загальний відділ  
  Юридичний сектор  
  Сектор по роботі із зверненнями громадян  
  Головний спеціаліст з кадрів  
  Головний спеціаліст - системотехнік  
  Всього штатних одиниць  

Таким чином, відділ обліку надходження платежів підпорядковується заступнику начальника управління і нараховує 17 осіб. У відділі виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів працюють 4 особи, у відділі пенсійного забезпечення – 31 особа. Відділ персоніфікованого обліку інформаційних систем та мереж нараховує 11 осіб. Всього в Пенсійному фонді Ленінського району на 2008 рік працювало 76 осіб.

Розглянемо головні відділи управління Пенсійного фонду України у Ленінському районі м. Донецька: відділ надходження доходів, відділ пенсійного забезпечення, відділ персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж, відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів управління, юридичний сектор та сектор по роботі із зверненням громадян.

Відділ обліку надходження платежів управління Пенсійного Фонду є структурним підрозділом районного управління Пенсійного фонду і підпорядковується начальнику управління.

У своїй діяльності відділ керується Конституцією та законами України, актами президента України, Положенням про Управління Пенсійним фондом України, Положенням про Пенсійний фонд України, Положенням про Головне управління Пенсійного фонду України у Ленінському районі м. Донецька, постановами правління та наказами Пенсійного фонду України, цим положенням, наказами начальника Головного управління Пенсійного Фонду України в Донецькі області та управління Пенсійного Фонду України у Ленінському районі м. Донецька.

Основними завданнями відділу є збирання та акумуляція у Ленінському районі страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (далі страхових внесків) та інших коштів, призначених для пенсійного забезпечення, повного і своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій, допомоги на поховання та інших соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду.

Наступний відділ – це відділ пенсійного забезпечення, який надає консультативну допомогу підприємствам та громадянам з питань пенсійного законодавства, здійснює діловий процес та контроль за виконанням документів, що стосується діяльності відділу; розглядає письмові та усні звернення від фізичних та юридичних осіб, що стосується питань призначення та виплати пенсії; здійснює призначення, перерахунки, продовження, припинення виплати пенсій згідно з чинним законодавством; визначає потреби у коштах на виплату пенсій, оплату послуг по виплаті пенсій, складає відповідні заявки; подає у встановленому порядку запити до відділів організації впровадження персоніфікованого обліку щодо надання ними довідок про застрахованих осіб; забезпечує ведення пенсійних справ та особових рахунків, організує їх облік та збереження.

Відділ персоніфікованого обліку інформаційних систем та мереж забезпечує додержання підприємствами, установами та громадянами вимог законодавства про державне соціальне страхування стосовно пенсійного забезпечення; виконує функції по реєстрації страхувальників; виконує функції обліку платників страхових внесків на загальнообов’язкове пенсійне страхування; виконує проведення звірок з органами державної реєстрації; забезпечує додержання вимог системи захисту інформації про застрахованих осіб.

Відділ виконання бюджету, бухгалтерського обліку та контролю за використанням коштів забезпечує фінансування на виплату пенсій, допомоги на поховання та інших соціальних виплат; проводить аналіз діяльності управління ПФУ у Ленінському районі м. Донецька по виконанню бюджету, бухгалтерського обліку та звітності; здійснює контроль за використанням коштів Пенсійного фонду в установах банків.

Загальний відділ займається реєстрацією кореспонденції та підготовкою її для керівництва управління, відправкою вихідної кореспонденції, складанням зведеної номенклатури справ управління та поданням її керівництву на затвердження, оформленням справ для передачі в архів,

Правові питання вирішує юридичний сектор, основними завданнями і функціями якого є забезпечення правильного застосування законодавства під час виконання функцій, покладених на управління; перевірка на відповідність законодавству проектів наказів, господарських договорів, інших нормативних актів та розпорядчих документів, що подаються на затвердження керівництву управління; ведення роботи з обліку та підтримання в контрольному стані актів законодавства; захист інтересів управління в судах та інших органів під час розгляду правових питань і спорів, що стосуються інтересів управління; забезпечення взаємодії з правоохоронними органами та іншими органами.

Безпосереднім вирішенням питань, виникаючих у пенсіонерів, займається сектор по роботі із зверненням громадян, основними завданнями і функціями якого є забезпечення реєстрації звернень та відповідей на них, контроль за належним оформленням відповідей і формування справ по роботі із зверненням громадян, реєстрація листування з питань звернення громадян; забезпечення розміщення на стендах управління інформаційних матеріалів з питань звернення громадян.

Діяльність управління ПФ в Ленінському районі м. Донецька за 2006-2008рр. характеризується показниками, наданими в табл. 2.2 і 2.3.

Проаналізував дані, наведені в таблиці 2.2, можна зробити висновок, що такий показник як кількість пенсіонерів в 2007 році у порівнянні з 2006 роком знижується, а інші мають тенденцію до збільшення. Так, кількість одержувачів пенсій та допомог в 2007 р. зменшилась на 55 осіб. Розмір середньої пенсії в 2007 році збільшився на 378,99 грн. і становив 934,64 грн. Це спричинило збільшення суми пенсійних виплат, що в 2007 р. зросли на 438901,17 тис. грн., або на 24,95% порівняно з минулим роком. Кількість платників збору – фізичних осіб в 2007 р. зросла на 49 осіб або на 8,1 %, юридичних – на 52 особи або на 1,28 %. Збільшення кількості платників призвело до збільшення суми внесків, що в 2007 р. збільшилась на 37,88 %. Штатна кількість працівників Пенсійного фонду в Ленінському районі не змінилась.

Таблиця 2.2





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 595 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...