Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В даний час туристські послуги надають багаточисельні комерційні підприємства. На території України зареєстровано 896 туристських операторів і 1200 туристських агентів [61, с,90]



Туристська індустрія в Україні розвивається впевненішими темпами, в порівнянні з минулим періодом. У останніх 5-7 років в Україні помітно пожвавилася робота по розвитку туризму, який стає самостійною галуззю економіки. За твердженням В.І. Цибуха, голови Державної туристської адміністрації «... нам вдалося сформувати громадську думку на користь розвитку туризму. Адже ця галузь створює не лише додаткові робочі місця, робить привабливими регіони, але і працює на позитивний імідж країни. За туризмом законодавчо закріплено право пріоритетного розвитку».

І дійсно, Державна туристська адміністрація прогнозує щорічне зростання відвідуваності України на 9-10%. і за статистикою за 2013 рік відвідуваність склала 1922,3 тис. чоловік. Проте, на думку президента туристського агентства «Україна-Русь» Романюка С. відомча туристська статистика необгрунтовано завищена, оскільки по його розрахунках в 2013 році до України офіційно (по візах) в'їхало всього 290 тис. чоловік іноземних туристів, тобто достовірність статистичних даних викликає сумнів [61, с.92].

У статистичній звітності України туризм взагалі не вважається самостійною галуззю національної економіки. Згідно класифікаторові видів економічної діяльності туристські подорожі відносяться до розділу «Допоміжні транспортні послуги» в секції «Транспорт».

Джерелами для кількісного аналізу туристських потоків є дані Державної пограничної служби. Використовується методика ведення статистики Усесвітньої туристської організації, затверджена на сесії ООН ще в 1993 р. Вона орієнтується на таке поняття, як мультиплікаційний ефект - всі приїжджі користуються послугами галузі: готелями, ресторанами, транспортом, купують товари туристського призначення.

Проте, не дивлячись на неоднозначність статистичних даних, можна зробити виводи, що в Україні на сьогоднішній день переважає внутрішній туризм, який за період 2013г. склав 1922 тис. чоловік, в'їзного туризму (іноземного) припадає на частку 590,6 тис. чоловік, виїзний туризм склав 344,3 тис. чоловік (детальніше за див. таблиці. 2.1).

Таблиця 2.1





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...