Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Структура курсової роботи і вимоги до її змісту



Ретельно вивчивши літературні джерела та фактичні дані, необхідно приступити до написання тексту курсової роботи. Її якість оцінюється, перш за все, по тому, наскільки самостійно, вірно, глибоко та всебічно розглянуті основні питання теми.

Текст курсової роботи повинен бути чітко розділений за питаннями плану, інакше неминучі повтори одного й того ж матеріалу у різних місцях роботи або прогалини в освітленні окремих питань. Кожному питанню плану повинен відповідати розділ тексту курсової роботи під такою ж назвою.

Розділи курсової роботи повинні бути пов'язані один з одним або доповнювати один одного і становити певну цілісність. Теоретичні і методичні положення, викладені в першому розділі, є вихідною умовою для проведення аналізу економічних явищ, що висвітлюються в другому розділі. В свою чергу, результати проведеного аналізу економічних показників, а також теоретичні передумови є основою підходів щодо вдосконалення механізму планування та підвищення ефективності досліджуваного показника, а також рекомендацій, що висвітлюються в заключному третьому розділі роботи.

Теоретичний зміст курсової роботи повинен поєднуватися з простотою, точністю та лаконічністю викладу. Текст курсової роботи має бути відредагований. Весь текст курсової роботи треба висловлювати від себе, своїми словами. Повне копіювання не тільки цілих блоків тексту, а й окремих фраз з наявних економічних публікацій, не дозволяється. Цитати, статистичні та інші дані, що наводяться у тексті, обов'язково повинні мати посилання на їх джерела по тексту викладення матеріалу.

Структура курсової роботи наступна:

· титульний аркуш (Додаток 4);

· зміст (Додаток 5);

· вступ;

· основна частина;

· висновки і пропозиції;

· список використаних джерел;

· додатки.

В основному тексті (30-35 сторінок) розкривається зміст теми, яку досліджує студент.

План основного тексту роботи повинен відрізнятися суворою логічністю та послідовністю, щоб передбачені в ньому питання були частками цілого, відмінностями тієї внутрішньої єдності, якою є тема роботи в цілому. Розділи повинні бути обов'язково виділені в тексті.

У вступі (2 сторінки) розглядаються:

· актуальність теми, її теоретичне та практичне значення, зв'язок з іншими проблемами розвитку теорії та практики діяльності підприємства в умовах ринкової економіки;

· мета та завдання наукового дослідження;

· характеристика бази дослідження;

· короткий огляд літературних джерел, оцінка повноти і глибини розкриття даної теми дослідження в літературних джерелах.

Основна частина роботи складається з трьох розділів.

Перший розділ – теоретичний: розглядаються точки зору вчених-економістів щодо сутності, класифікації та методології формування певного показника діяльності підприємства. Детально описується визначення поняття обраної економічної категорії, алгоритм розрахунку показників, етапи аналізу обраного економічного об’єкту та систему управління обраним об’єктом. Загальний обсяг розділу – до 10 сторінок.

Другий розділ – аналітичний: містить у собі проведення розрахунків показників, для чого формуються аналітичні таблиці. У таблицях проводиться аналіз показників діяльності досліджуваного підприємства в динаміці на підставі даних додатків за останні 2 роки (ксерокопії форм статистичної і бухгалтерської звітності додаються в кінці роботи). Результати проведених розрахунків завершуються текстовим описом. Загальний обсяг розділу – до 15 сторінок.

У третьому розділі на основі проведеного у другому розділі курсової роботи аналізу окреслюються напрямки підвищення ефективності діяльності підприємства або розглядається подальша стратегія формування показника, який досліджується в процесі виконання курсової роботи. Цей розділ може містити опрацювання зарубіжного досвіду та впровадження його у діяльність об'єкта дослідження. Загальний обсяг розділу – до 10 сторінок.

В кінці кожного розділу повинно бути узагальнення викладеної думки, невеликий висновок. Для цього можна використати слова, які означають узагальнення, підбиття підсумків: таким чином, отже.

Висновки і пропозиції (2-3 сторінки друкованого тексту) логічно завершують роботу і носять конкретний характер. У висновках аналізуються поставлені у вступі завдання, узагальнюються дослідження показників діяльності підприємства.

У пропозиціях вносяться рекомендації щодо покращення аспекту економічної і фінансової діяльності, що досліджувався у курсовій роботі, та впровадження розроблених студентом заходів, підрахунку економічної або соціальної ефективності, доцільності застосування певних розрахунків у практичній діяльності підприємства.

В списку використаних джерел (25 - 30 позицій) вказуються лише ті джерела, які були реально використані при написанні курсової роботи.

В додатках розміщуються ксерокопії фінансової та статистичної звітності та інші документи оперативної бухгалтерської звітності підприємства, за даними якого проведено аналіз.

Перевищення рекомендованого обсягу роботи є свідченням невміння вибрати необхідні основні матеріали та коротко їх викласти.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 259 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...