Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТЕМА 1. Предмет і метод дисципліни



ЗМІСТ

ВСТУП.. 6

ТЕМА 1. ПРЕДМЕТ І МЕТОД ДИСЦИПЛІНИ.. 7

ТЕМА 2. ДОГОВІРНІ ВІДНОСИНИ ТА ЇХ ВІДОБРАЖЕННЯ В БУХГАЛТЕРСЬКОМУ ОБЛІКУ.. 9

ТЕМА 3. ОБЛІК ВАЛЮТНИХ, РОЗРАХУНКОВИХ І ФІНАНСОВИХ ОПЕРАЦІЙ.. 12

ТЕМА 4. ОБЛІК ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ.. 23

ТЕМА 5. ОБЛІК ЕКСПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ.. 30

ТЕМА 6. ОБЛІК БАРТЕРНИХ ОПЕРАЦІЙ ТА ОПЕРАЦІЙ З ДАВАЛЬНИЦЬКОЮ СИРОВИНОЮ... 36

ТЕМА 7. ОБЛІК ІНВЕСТИЦІЙНИХ ОПЕРАЦІЙ.. 40

ТЕМА 8. ОБЛІК ОПЕРАЦІЙ НА ПІДПРИЄМСТВАХ З ІНОЗЕМНИМИ ІНВЕСТИЦІЯМИ. 42

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.. 45


ВСТУП

Для прискорення реформування економіки України в світлі її євроінтеграції та вступу до СОТ дуже важливе значення має становлення ефективної системи бухгалтерського обліку. В умовах глобалізації обліку та прямого виходу вітчизняних підприємств на світовий ринок важливим є адаптація обліку і звітності цих підприємств до вимог міжнародних облікових стандартів і правил. З іншого боку, облік має підкорятися національній нормативній системі, законам діючої економіки та положенням обліку.

Облік ЗЕД вивчається після таких дисциплін, як "Фінансовий облік", "Управлінський облік", "Організація обліку", "Облік в зарубіжних країнах", "Фінанси підприємств" тощо, і під час вивчення особливостей обліку зовнішньоекономічних операцій студенти мають можливість застосовувати усі набуті навички та знання з обліково-економічних дисциплін.

Відповідно до освітньо-професійної програми підготовки спеціалістів з бухгалтерського обліку і аудиту, метою вивчення обліку ЗЕД є формування системи теоретичних знань з обліку зовнішньоекономічних фінансово-господарських операцій. Завданням вивчення цієї дисципліни є набуття вмінь відображення зовнішньоекономічних операцій у системі рахунків бухгалтерського обліку та їх документального забезпечення.

Методичні рекомендації призначені для закріплення теоретичного матеріалу та набуття практичних навичок з обліку операцій з валютними цінностями, розрахункових, кредитних, імпортних та експортних операцій, обліку формування вартості готової продукції, виготовленої з давальницької сировини, обліку інвестицій та формування капіталу.


ТЕМА 1. ПРЕДМЕТ І МЕТОД ДИСЦИПЛІНИ

План теми.

1. Предмет та об'єкти обліку ЗЕД

2. Основні завдання курсу

3. Суб'єкти ЗЕД та порядок їх реєстрації

4. Регулювання ЗЕД в Україні





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...