Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінка вартості існування, спадкування



Для виявлення вартості існування, як головної складовий вартості невикористання в червні 2005 року проводилося опитування жителів м. Дніпропетровська методом анкетування. У проведенні опитування активну участь узяли студенти Інституту прикладної економіки і біолого-екологічного факультету Дніпропетровського національного університету. В анкетах закладалися питання, зв'язані охоче платити за збереження біологічної розмаїтості як природного надбання. Репрезентативна вибірка охоплювала усі вікові групи і соціальні групи. Середня ціна склала 12 грн. і змінювалася від віку і соціального статусу. Працююча частина, студенти і пенсіонери виражали велику готовність платити, чим частина молоді, що не вчиться. Екстраполюючи отримані результати по 3000 анкетам на працездатну частину населення і всіх жителів міста і перерахувавши на один гектар одержали чисту приведену вартість 67-127 дол./га. З включенням відверненого збитку одержуємо 550 дол./га, що збігається з аналогічними даними унікальних природних регіонів (Barbіer, 1997) - 580 дол./га.

Згідно опитування співробітників мережі аптек у м. Дніпропетровську витрати одного жителя на ліки групи, зв'язаної з факторами урбанізації складає в середньому - 0,5 грн. Для жителів, що проживають у районах, що випробують більш інтенсивне забруднення середовища витрати збільшуються на 20%. Оцінюючи по працездатному населенню додаткові витрати, зв'язані з забрудненням середовища склали 6400 дол. Рекреанти, оцінюючи їх по налагодженій вартості невикористаних лік дають 7440 дол. Ці суб'єктивні оцінки цілком порівнянні з економічною цінністю Національного парку в частині рекреаційної діяльності - 7360 дол. (таблиця 3).

Таблиця 3

Варіант оцінки загальної економічної цінності біологічної розмаїтості території Національного парку "Сосновий бор"





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 158 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...