Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8 Спеціальні технічні рідини для автотранспорту



Тема 9 Організація раціонального використання пально-

мастильних матеріалів.

Розділ 2 Гумові, лакофарбові та інші неметалеві матеріали

Тема 10 Лакофарбові матеріали

Тема 11 Конструкційно-експлуатаційні матеріали.

Розділ 3 Техніка безпеки та охорона навколишнього середовища

при використанні автомобільних експлуатаційних

матеріалів.

Тема 12.1 Техніка безпеки при використанні автомобільних

експлуатаційних матеріалів.

Тема 12.2 Охорона навколишнього середовища при використанні

автомобільних експлуатаційних матеріалів.

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

ВСТУП

Дисципліна «Автомобільні експлуатаційні матеріали» дозволяє студентам спеціальності: 5.07010102 „Організація перевезень і управління на автотранспорті” одержати основні знання про хімічний склад, способи одержання і використання матеріалів, що застосовуються в процесі експлуатації автотранспортних засобів.

Мета викладання дисципліни полягає в формуванні у студентів знань та навиків, що базуються на науковій основі, тобто знань з експлуатаційно-технічних властивостей паливно-мастильних матеріалів (далі - ПММ), їх впливу на роботу і зношування двигуна та інших агрегатів автомобілів, витрати паливно-мастильних матеріалів, раціональне їх використання з урахуванням економічних та екологічних факторів, що є особливо важливим в умовах нових методів господарювання.

Завданням дисципліни є надбання знань (з подальшим використанням на виробництві) з основних експлутаційно-технічних властивостей ПММ і технічних рідин та їх впливу на роботу і зношування агрегатів автомобіля і оточуюче середовище. Такі знання потрібні для правильного зберігання та раціонального використання ПММ з урахуванням моделей автомобілів та їх технічного стану, режиму роботи, кліматичних умов; для визначення кондиційності ПММ в умовах експлуатації і можливості їх використання (а в разі потреби доведення до необхідних показників якості до вимог стандартів); для можливості використання в умовах експлуатації нетрадиційних добавок, відповідних присадок з метою економії ПММ, зменшення зношування двигуна та інших агрегатів техніки; для розуміння маркування і позначення експлуатаційних матеріалів, правильного (у разі потреби) змішування; для прогнозування економічних та екологічних наслідків використання конкретних ПММ та технічних рідин.

Після вивчення дисципліни студент повинен:

Знати: основні експлуатаційно-технічні властивості ПММ та технічних рідин, їх марки і класифікації; використання; вплив на оточуюче середовище; основні продукти автохімії та можливість і необхідність їх використання.

Вміти: на практиці реалізувати набуті знання для правильного вибору марки, сорту ПММ та технічних рідин за всіма класифікаціями, їх правильно при необхідності застосовувати.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...