Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Узагальнена схема системи DWDM



Система DWDM дуже схожа на традиційну систему TDM. Сигнали різних довжин хвиль, які генеруються одним або декількома оптичними передавачами об’єднуються мультиплексором в багатоканальний складовий оптичний сигнал, який далі розповсюджується по оптичному волокну. При великих відстанях передачі на лініях зв’язку встановлюється один або декілька оптичних повторювачів. Демультиплексор приймає складовий сигнал виділяє з нього вихідні канали різних довжин хвиль і направляє їх на відповідні фотоприймачі. На проміжних вузлах деякі канали можуть бути доданні або виділені з складового сигналу за допомогою мультиплексорів вводу/виводу або пристроїв крос-комутації.

λ1
λ2
λ3
 
 
λ1
λ2
λ3
 
 


OADM

λ1 λ2

λ1 λ1

λ3 вв/вив

Головною відмінністю систем DWDM є те, що в DWDM передача ведеться на декількох довжинах хвиль. Важливо відзначити, що на кожній довжині хвилі система DWDM може передавати мультиплексований сигнал систем TDM. Система DWDM складається з одного або декількох лазерних передавачів, одного або декількох підсилювачів EDFA (оптичний підсилювач з волокнами легованими ербієм), мультиплексорів вводу/виводу, оптичного волокна, демультиплексора і відповідної кількості фотоприймачів, а також електричного обладнання, яке обробляє дані, що передаються у відповідності з використовуваними протоколами зв’язку і системами мережевого управління.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...