Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Специфікації проектів програмних систем



Важливе значення в процесі розробки ПЗ мають засоби специфікації проектів ПЗ. Засоби специфікації значною мірою визначають суть методів CASE.

Способи й засоби специфікації класифікують по базовій методології, що використовується для декомпозиції ПЗ, як складної системи, і по аспектах моделювання ПЗ.

Розрізняють два підходи до декомпозиції ПЗ. Перший спосіб називають функціональним або структурним. Він заснований на виділенні функцій і потоків даних. Другий спосіб – об'єктний, виражає ідеї об’єктно-орієнтовного проектування й програмування.

Аспектами моделювання додатків є функціональний, поведінковий і інформаційний описи.

Практично всі способи функціональних специфікацій мають наступні загальні риси:

· модель має ієрархічну структуру, що представляється у вигляді діаграм декількох рівнів;

· елементарною частиною діаграми кожного рівня є конструкція вхід-функція-вихід;

· необхідна додаткова інформація утримується у файлах тексту, що пояснює.

У більшості випадків функціональні діаграми є діаграмами потоків даних (DFD — Data Flow Diagram). В DFD блоки (прямокутники) відповідають функціям, дуги – вхідним і вихідним потокам даних. Текст, що пояснює, представлений у вигляді "словників даних", у яких зазначені компонентний склад потоків даних, число повторень циклів і т.п.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...