Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Металогосподарські товари



Група металевих побутових товарів включає вироби, які застосовуються у домашньому господарстві для різноманітних цілей і виготовляються із чорних та кольорових металів та їх сплавів.

До чорних металів відносять залізо та його сплави: чавун (сплав заліза з вмістом вуглецю від 2,14% до 6,7%) та сталь (сплав заліза з вмістом вуглецю до 2,14%).

До кольорових металів відносять алюміній та його сплави: дюралюміній (алюміній+мідь), силуміни (алюміній+кремній); мідь та її сплави: латунь (мідь+цинк), бронза (мідь+олово), мельхіор (мідь+нікель), нейзильбер (мідь+нікель+цинк); цинк, олово, нікель, хром, титан, вольфрам та ін.

За призначенням металогосподарські вироби поділяють на наступні групи:

1. Металевий посуд (харчовий та нехарчовий).

Посуд класифікують за призначенням на кухонний (котли, каструлі, чайники, кофейники, сковорідки та ін.); столовий (тарілки, миски, блюда, хлібниці, ікорниці, розноси, вази та ін); для зберігання та перенесення харчових продуктів (банки для сипучих, для води, відра, бідони, ковші); для зберігання та перенесення нехарчових продуктів (вироби для купання, прання, вмивання, пральні корита, баки, відра для сміття, бідони для керосину, каністри та ін.).

За матеріалом виготовлення посуд поділяється на стальний, чавунний, алюмінієвий, латунний, мельхіоровий та ін.).

2. Ножові товари та столові прибори.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 527 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...