Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пільгові доплати в залежності від умов праці



Перевищення ГДК і ГДУ на робочих місцях вважається порушенням норм і правил по охороні праці.

Розміри доплат у залежності від фактичного стану умов праці встановлюються керівниками підприємств і організацій за узгодженням із профспілковим комітетом з наступного шкалі:

На роботах ∑Хфакт. Розмір доплат у % до тарифної ставки
З важкими і шкідливими умовами праці до 2-х 2,1-4,0 4,1-6,0  
З особливо важкими й особливо шкідливими умовами праці 6,1-8,0 8,1-10,0 більш 10,0  

Доплати встановлюються по конкретних робочих місцях і нараховуються робітником тільки за час фактичної зайнятості на цих місцях.

Керівники підприємств і організацій за узгодженням із профкомами у випадках усунення шкідливих виробничих чи факторів поліпшення умов праці можуть приймати рішення про переклад відповідних видів робіт з розділу з особливо важкими й особливо шкідливими в розділ з важкими і шкідливими умовами праці, чи відносити їх до робіт з нормальними умовами праці незалежно від того, що вони зазначені в переліку робіт з відповідними роботами.

Адекватна оцінка конкретних умов та характеру праці сприятиме обгрунтованій розробці та впровадженню комплексу заходів і технічних засобів з профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, зокрема за рахунок покращення параметрів виробничого середовища, зменшення важкості та напруженості трудового процесу.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 314 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...