Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація результатів діяльності комерційного банку 1 страница



Ответ: Игра Aимеет оптимальные стратегии игроков P*=(0, 0.4, 0.6), Q*=(0, 0, 0, 1) (полученные из стратегий P’* и Q’*, приписав нули на месте удаленных строк и столбцов) и цену игры v=v’=-1.

ЗМІСТ

ВСТУП................................................................................................3
РОЗДІЛ 1. ПОСИЛЕННЯ РОЛІ БАНКІВ У ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ.............................................................................................5
1.1. Роль і місце комерційних банків на фінансовому ринку......... 5
1.2. Структура та види банківських операцій.................................13
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ТА ОЦІНКА ВИКОНАННЯ АКТИВНИХ ОПЕРАЦІЙ КОМЕРЦІЙНИМИ БАНКАМИ..................................23
2.1.Аналіз кредитних банківських операцій....................................23
2.2.Аналіз інвестиційних банківських операцій.............................33
РОЗДІЛ 3. ВДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ АКТИВНИМИ ОПЕРАЦІЯМИ В КОМЕРЦІЙНИХ БАНКАХ...............................38
3.1. Оцінка ризику активних операцій.............................................43
3.2. Покращення управління кредитним та інвестиційним портфелем............................................................................................45
ВИСНОВКИ........................................................................................49
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ...................................52
ДОДАТКИ...........................................................................................54
 
ВСТУП

Стабільна й активно функціонуюча система комерційних банків та спеціалізованих кредитно-фінансових інститутів у поєднанні з ефективною, виваженою політикою центрального банку займає головне місце в економіці будь-якої країни. Провідна роль у цій системі належить комерційним банкам, які є тими економічними центрами, де починається і завершується ділове партнерство. Саме через комерційні банки здійснюються зв’язки між усіма учасниками господарських процесів, тому від їх діяльності вирішальною мірою залежить ефективність функціонування економіки в цілому.

Останнім часом кредитна система України зазнала суттєвих змін. Все більшого розвитку набуває діяльність незалежних комерційних банків та спеціалізованих кредитно-фінансових інститутів, розширюються нетрадиційні сфери застосування банківського капіталу, відбувається постійний пошук шляхів підвищення ефективності обслуговування банками клієнтів.

Разом з тим недосконалість діючої системи кредитування і мобілізації ресурсів для активних операції, недоліки у визначені оптимальних умов і методів організації кредитних відносин, недосконалість методик оцінки банківських ризиків та управління ліквідністю і прибутковістю операцій банків утруднюють процес формування повноцінних ринкових засад у функціонуванні банківської системи України.

Враховуючи значення активних операцій в діяльності банків та економіці в цілому, а також необхідність їх подальшого вдосконалення, тема дипломної роботи є досить актуальною.

Об’єктом дослідження є діюча практика виконання комерційними банками України кредитних, інвестиційних та інших активних операцій. Дослідження проводилось за матеріалами діяльності АКБ “Укрсоцбанк”.

Мета курсової роботи – на основі вивчення практики здійснення комерційними банками активних операцій розробити пропозиції щодо вдосконалення кредитних та інвестиційних банківських операцій.

У відповідності з поставленою метою дослідження в роботі визначені наступні завдання:

- показати роль і місце комерційних банків на фінансовому ринку;

- дати характеристику видам банківських операцій і визначити серед них місце активних операцій;

- розкрити механізм банківських кредитних операцій;

- визначити порядок та особливості виконання банками інвестиційних операцій;

- оцінити ризики активних операцій та показати шляхи їх мінімізації;

- розробити пропозиції щодо вдосконалення кредитної та інвестиційної банківської діяльності.

Теоретичною і методологічною основою дослідження послужили закони і постанови Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, нормативні акти НБУ та АКБ “Укрсоцбанк”, праці вчених та практиків в галузі банківської справи. У процесі дослідження використовувались також дані статистичних збірників та інформація періодичної преси.

Курсова робота складається з вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури та додатків.


РОЗДІЛ 1. ПОСИЛЕННЯ РОЛІ БАНКІВ У ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

1.1. Роль і місце комерційних банків на фінансовому ринку

Ефективність організації ринкової системи господарювання у будь-якій країні значною мірою залежить від функціонування основних складових частин ринкової інфраструктури, що можуть бути класифіковані залежно від конкретної сфери їхньої участі у забезпеченні взаємодії між суб'єктами економічних відносин. У зв'язку з цим в теорії макроекономічного аналізу, як правило, прийнято виділяти: по-перше, інфраструктуру това­рного ринку, що включає підприємства оптової і роздрібної тор­гівлі, товарні біржі, аукціони, ярмарки, посередницькі фірми, торгові доми, системи зв'язку; по-друге, інфраструктуру ринку праці, яка охоплює біржі праці, державні системи обліку попиту на робочу силу, перепідготовки кадрів, дотацій населенню та регулювання міграції; по-третє, інфраструктуру фінансового ринку, що включає всю банківську систему, фондові біржі, ва­лютні біржі, брокерські, страхові, інвестиційні та інші фінансові компанії.

Провідне місце у системі зазначених підприємств і органі­зацій, що утворюють ринкову інфраструктуру, належить інсти­тутам фінансового ринку, оскільки саме вони забезпечують пра­ктично весь рух грошових потоків в економіці, створюючи ба­зові передумови виробництва, розподілу, обміну й споживання, тобто усіх стадій процесу суспільного відтворення. Інакшими словами, фінансові інституції є необхідним елементом взаємодії у сфері грошових відносин між господарюючими суб'єктами, що здійснюють відтворювальний процес на макро- і мікрорівнях. При цьому в самій системі установ інфраструктури фінан­сового ринку головна роль належить банкам як інститутам, че­рез які проходить рух основної частини грошових ресурсів у виробничій і невиробничій сферах народногосподарського ком­плексу країни.

Зрозуміло, що у перехідній економіці утворення основних елементів ринкової інфраструктури е процесом нерівномірним, неоднорідним і таким, що відображає усю складність загальної економічної ситуації. Формування банківської системи й ефекти­вне функціонування її на ринкових засадах є базовим, вихідним елементом даного процесу, оскільки банки в силу особливостей своєї діяльності є по суті несучою конструкцією ринкової еконо­міки і рушійним механізмом економічних перетворень.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 293 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...