Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Монтаж заземлюючих пристроїв



. Заземлення підстанції і розподільних пристроїв включає в собі монтаж шин заземлення усередині підстанції і зовнішнього контуру, що заземлює. Найбільш ефективними способами занурення заземлювачів у ґрунт є укручування вертикальних стрижневих електродів за допомогою пристосування з приводом від електросверлилки і удавлення від приводу автоямобура. Монтаж провідників, що заземлюють, усередині приміщень складається з підготовки траси і прокладки провідників, що заземлюють. Спочатку розмічають лінії прокладки на висоті 400—600 мм від рівня підлоги, визначають місця проходів, обходів і відгалужень, а також місця кріплень

(на прямих ділянках — на відстані 600—1000 мм друг від друга, а на поворотах — на відстані 100 мм від вершини кута повороту). Пробивають або свердлять отвори для проходів крізь стіни і перекриття, закладають обойми з листової сталі або обрізки труб, установлюють кріпильні деталі, на яких закріплюють попередньо заготовлені шини заземлення і з’єднують них між собою зварюванням.

Після монтажу заземлювачів складають акт на приховані роботи і на креслення наносять прив’язки пристроїв, що заземлюють, до стаціонарних орієнтирів. Прокладені в землі, або заземлювачі і провідники, що заземлюють, фарбуванню не підлягають.

На підстанціях заземлюють всі елементи електроустаткування і металеві конструкції. Силові трансформатори заземлюють гнучкою перемичкою, виготовленої зі сталевого троса. Перемичку з однієї сторони приварюють до провідника, що заземлює, з іншого боку — приєднують до трансформатора за допомогою болтового з’єднання. Таке з’єднання мають всі апарати, піддані вібрації або частковому демонтажу. Роз’єднувачі заземлюють через раму, плиту приводу й опорний підшипник; корпус допоміжних контактів заземлюють приєднанням до шини заземлення.

Якщо роз’єднувачі в приводі змонтовані на металевих конструкціях, то заземлення виконують шляхом приварювання до них провідника, що заземлює. Місця установки ізоляторів на металевих конструкціях зачищають до блиску і змазують технічним вазеліном. Вимикачі високої напруги і приводи до них заземлюють шляхом приєднання провідника, що заземлює, до болта, що заземлює, на кришці, баці або рамі вимикача, а також на корпусі приводу. При установці вимикача або приводу на сталевій конструкції заземлюючий провідник приварюють до опорної конструкції.

Запобіжники на напругу 6—10 кВ заземлюють шляхом приєднання провідника, що заземлює, до фланців опорних ізоляторів, рами або металевої конструкції, на якій запобіжники встановлені. Розрядники надійно заземлюють через чавунну підставу (цоколь) або вихідний затиск лічильника спрацьовування, приєднуючи провідник, що заземлює, до болта підстави, що заземлює, кожної фази безпосередньо або через лічильник спрацьовування.

При монтажі вимірювальних трансформаторів заземлюють корпус трансформатора напруги або корпус трансформатора струму. Крім того, заземлюють нульову крапку обмотки високої напруги (ВН) трансформатора напруги, приєднуючи мідний гнучкий провід до болта, що заземлює, на корпусі трансформа тора. Нульову крапку або фазний провід обмотки низької напруги (НН) також кріплять до болта, що заземлює, або заземлюють на зборці затисків. Закорочений затиск (невикористаний) обмотки приєднують до болта трансформатора, що заземлює, мідним проводом.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 1200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...