Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прокладка кабелів у блоках



Для спорудження блоків застосовують двох- і трьохканальні залізобетонні панелі, призначені для прокладки в сухих, вологих і насичених водою ґрунтах; азбоцементні труби для захисту кабелів від блукаючих струмів; керамічні труби для захисту кабелів в агресивних і насичених водою ґрунтах (при необхідності й у сухих ґрунтах).

У місцях зміни напрямку траси або глибини закладення блоків, а також на прямолінійних ділянках великої довжини роблять кабельні колодязі. Відстані між сусідніми колодязями приймають максимальними з урахуванням будівельних довжин кабелів, зусиль натяжіння і умов прокладки. Габарити кабельних колодязів забезпечують нормальні умови протягання кабелів з максимальним перетином 3Х 240 мм2 з радіусом вигину кабелю R==25d.

Для прокладки в блоковій каналізації застосовують кабелі з незахищеною свинцевою оболонкою марки СГ і АСГ, а також кабелі з незахищеною пластмасовою оболонкою марок ВВГ, АПВГ, АВВГ, АПСВГ і АПВВГ. На ділянках блоків довжиною до 50 м допускається прокладка броньованих кабелів у свинцевій,або алюмінієвій оболонці без зовнішнього покриву з кабельної пряжі з фарбуванням броні для захисту від корозії бітумним лаком.

Прокладка кабелів в каналах.

. Канали виконуються як усередині, так і поза будинками. У залежності від кількості кабелів, що прокладаються, їхнього призначення, напруги і потужності кабелів застосовують різні типи каналів і способи укладання в них кабелів. Кабелі в каналах укладають як безпосередньо по дну каналу, так і на кабельних конструкціях, установлених на стінках каналів. При цьому по дну каналу кабелі укладають тільки в каналах глибиною не більш 0,9 м. Укладання здійснюють із застосуванням розгортальних роликів і електроприводів, що тягнуть. Поза будинками канали поверх знімних плит засипають шаром землі. На території, доступній тільки для обслуговуючого персоналу, засипання не обов’язкове. Канали в розподільчих пристроях і виробничих приміщеннях перекривають зйомними негорючими плитами, у електромашинних приміщеннях — рифленими залізними плитами, у приміщеннях щитів керування з паркетною, підлогою, у каналах яких прокладені тільки контрольні кабелі,— дерев’яними щитами з паркетом або дерев’яними плитами. Не слід засипати піском канали, у яких прокладені силові кабелі. Для підвищення продуктивності праці і поліпшення якості робіт кабельні лінії невеликої довжини виконують по попередніх вимірах траси їхньої прокладки з урахуванням монтажу кінцевих закладень або муфт, а також сполучних муфт у майстернях.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 614 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...