Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Арматурний прокат постачають у прутках і мотках масою не більше 15 т



Арматурний прокат у прутках виготовляють мірної і немірної довжини від 6 м до 12 м. Арматурний прокат у прутках пакують у в'язки.

Арматурний прокат у мотках повинен складатися з одного відрізка арматурної сталі.

Дріт постачають у мотках масою 30…120 кг або бухтах масою не більше 1,5 т. Внутрішній діаметр бухти повинен бути не меншим 100d, де d - діаметр арматури в мм. При недотриманні цієї вимоги виникають великі напруження при вигині, що в свою чергу, призводить до зміни внутрішньої структури сталі.

Сталеві канати намотуються на дерев’яні чи металеві барабани або змотуються у бухти. Рекомендовані габаритні розміри бухт: зовнішній діаметр – не більше 1200 мм, висота бухти – не більше 800 мм, внутрішній діаметр бухти повинен бути не менше 15 номінальних діаметрів канату.

Гарантовані якості кожної партії підтверджуються сертифікатами підприємства-виробника.

До кожної бухти або в’язки прутків повинен бути надійно прикріплений ярлик, на якому вказують:

· товарний знак і назву підприємства-виробника;

· умовне позначення арматурної сталі (наприклад, арматурна сталь діаметром 20 мм класу міцності А800: 20А800
ДСТУ 3760:2006);

· номер партії;

· клеймо технічного контролю.


Зберігання арматурної сталі, яка надходить на завод, проводиться у закритих неопалюваних приміщеннях, розрахованих на 20…25-добовий запас. Розвантажують сталь з транспортних засобів мостовим краном вантажопідйомністю до 10 т. Арматура зі складу в арматурний цех перевозиться мостовим краном або візком





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...